Vena

Vena

Kan u zich een financiële afdeling zonder Microsoft Excel voorstellen? Finance houdt van de spreadsheetoplossing van Microsoft met ondersteuning van een krachtige Performance Managementoplossing voor planning en budgettering en dat is wat Vena Solutions heeft gedaan. Een product dat de drempel verlaagt in een financiële en zakelijke omgeving. De beperking van Excel zoals versiebeheer, procesbeheer, een centrale opslagplaats en een database behoren tot de vele functies die Vena Solutions biedt.

Geen verlies van dataconsistentie door het mogelijk maken van dynamische en directe planning, budgettering, forecasting en andere Excel-intensieve processen. Door het delen en hergebruiken van gegevens, definities en berekeningen elimineert het overbodig en dubbel werk.

Het uniforme cloud-based platform van Vena Solutions biedt consistentie en data-integriteit voor alle bedrijfsprocessen, inclusief, maar niet uitsluitend, planning, budgettering en forecasting. Een applicatie gebouwd met Vena Solutions is altijd cloud-based. Bij een beperkte levertijd van het project moet de applicatie op elk moment en vanaf elke locatie toegankelijk zijn. Vena richt zich op de IT-omgeving terwijl u zich als gebruiker kunt richten op het project. Bijkomend worden de IT-ondersteuningskosten en de onderhoudskosten van de IT-infrastructuur verlaagd.

Een typisch budgetteringsproces is het beheren van een workflow van taken zoals verkoopbudget, capex budget, uitgavenbudget, winst en verlies, balans en rapportage taken. Vena vereenvoudigt de samenwerking door het volgen van de informatie die door uw proces stroomt, waardoor het eenvoudig is om de status van de planning te monitoren en te rapporteren terwijl gebruikers van de hele organisatie kunnen samenwerken. Workflow management binnen Vena helpt de totale planningscyclustijd te verkorten en biedt meer rekenschap, verantwoording en controle.

Vena biedt efficiënte modelleringsmogelijkheden bij het definiëren en onderhouden van dimensies. Modellering kan bottom-up of top-down zijn. De rekenmodule maakt complexe berekeningen en 'wat-als' scenario's mogelijk welke een integraal onderdeel te zijn van uw planningsproces. Het vermogen om financiële en niet-financiële uitkomsten te modelleren alsook de bedrijfsparameters en activiteiten die uiteindelijk de motor achter deze uitkomsten zijn, te beheersen, is een van de belangrijkste elementen van een effectief planningsproces. Dit is de basis voor hoe het budget over de verschillende dimensies heen wordt bekeken en hoe het wordt geaggregeerd. Het mogelijk maken van budgethouders om het budgetproces bij te houden door vast te leggen wie wat heeft gedaan en wanneer, wordt gedaan via Vena’s auditfuncties. Teruggaan en eerdere versies bekijken of gegevens en templates terugrollen om ze gemakkelijk te kunnen vergelijken en vragen als "Wie heeft wat gedaan en wanneer?" te beantwoorden. Dit zorgt ervoor dat er volledige verantwoording wordt afgelegd over de cijfers.

Vena is geïntegreerd met Microsoft PowerPoint en Word. Uw presentaties en narratieve rapportages worden geüpdatet door een eenvoudige refresh uit te voeren. De verbeterde Power BI Integration maakt nog meer gebruik van uw Vena-data met Power BI-dashboards, deze zet data om in inzichten in enkele minuten met behulp van business analytics tools. Met Power BI kunt u eenvoudig dashboards ontwikkelen en deze delen via de cloud. Gebruikers kunnen vanaf elke locatie veilig toegang krijgen tot informatie en gegevens snel en eenvoudig in real-time invoeren en bekijken. De resultaten zijn dynamisch beschikbaar via het web, Microsoft Excel of op mobiele apparaten.

De sterke punten van Vena

 • Uitgebreide procescontroles leiden tot een kortere begrotingscyclus, zorgen voor transparantie in de cijfers en vergroten de aansprakelijkheid
 • Microsoft Exceltemplates en -rapporten bieden een vertrouwd hulpmiddel met de voordelen van controle, standaardisatie, consistentie in de berekeningen, formules en methoden
 • Data-integriteit zorgt voor consistentie in zakelijke beslissingen
 • Eenvoudig te gebruiken datamodel, hiërarchie en attributen
 • Uitgebreide scripting engine voor het berekenen van gegevens
 • Bedrijven kunnen snel reageren op een veranderende bedrijfsomgeving en nieuwe kansen inschatten.
 • Dashboards bieden snelle weergaven voor beheer, gebruiksgemak, analyse en inzichten.
 • Onderhouden, monitoren en beheren van het cloudgebaseerde Vena-platform zonder dat IT erbij betrokken hoeft te worden.
 • Audit en traceerbaarheid zorgen voor volledige verantwoording van de cijfers, zodat budgethouders het begrotingsproces kunnen volgen.
 • Meegroeien met uw bedrijf door het hebben van een innovatieve, schaalbare en veilige technologie-architectuur.
 • Microsoft Word- en PowerPoint-integratie
 • Microsoft Power BI-integratie

At the end of the day, kopiëren en plakken we niet allemaal nog steeds in Excel? Of downloaden we een rapport in onze favoriete Excel omgeving waar we met de cijfers kunnen spelen?

Dit kan met Vena, terwijl de gegevens zorgvuldig in uw database opgeslagen zijn. Eén enkele versie van de waarheid volledig ingebed in Excel-templates voor eenvoudige samenwerking en verwerking van de data.

Vena


element61 is een officiële en gecertificeerde Vena Partner.

Neem voor meer informatie contact met ons op!