IBM Information Server Performance Tuning

De prestaties van een data-integratie platform is een belangrijke succesfactor voor dit soort initiatieven. Het is een cruciale factor voor het tijdig aanleveren van de juiste informatie aan de eindgebruikers en het management, zeker nu veel organisaties de intervallen tussen loadcycli verhogen en de beschikbare tijd voor het laden beperken.

Het is dan ook van cruciaal belang om een hoog prestatieniveau voor de IBM Information Server-oplossingen te bereiken en te handhaven. Elk onderdeel moet worden geconfigureerd en afgestemd op het beste en meest stabiele prestatieniveau mogelijk in functie van de beschikbare hardware. Maar het aantal gebruikte componenten, de multi-tier architectuur en de afhankelijkheden van externe componenten of factoren maken van performantie verbetering meer een kunst dan een wetenschap. Het vereist dan ook een grote set van vaardigheden, waaronder geavanceerde kennis van de IBM Information Server-componenten en optimalisatie technieken.

Binnen de elementary methode, heeft element61 een methodologische aanpak gedefinieerd om de performantie en de prestaties te analyseren en te verbeteren. Op basis van deze methodologie en hun ervaringen uit het verleden met vergelijkbare IBM Information Server-tuning, zullen onze consultants de volgende onderdelen van uw architectuur beoordelen :

  • Dataflows: structuur en workflow
  • Aantal tiers binnen de toepassing : één of meerdere applicatie-servers
  • Datatier: één of meer gegevensbronnen

Zij zullen bepalen waar de belangrijkste knelpunten zich bevinden, en zullen mogelijke oplossingen voorstellen en/of uitvoeren om zo het niveau van de prestaties van uw IBM Information Server platform te verbeteren.

Contacteer ons om meer te weten over onze IBM Information Server Performance Tuning diensten.