Business Objects Business Intelligence Technology

SAP BusinessObjects Business Intelligence is de groepsnaam die gebruikt wordt binnen SAP om alle eindgebruikers instrumenten te benoemen waarin eindgebruikers hun rapporten of analyses kunnen aanmaken. Sinds 2007, na de verwerving van BusinessObjects, werkt SAP aan de integratie van de volledige BusinessObjects product portfolio in hun eigen aanbod. Binnen het aanbod van BusinessObjects kunnen zowel eigen ontwikkelde programma's als verworven en geïntegreerde programma's (Crystal Reports, Xcelsius) worden teruggevonden.

Het SAP BusinessObjects BI platform is voortaan de kern van de rapportering en analyse portfolio van SAP. Het platform dient om toegang te krijgen tot het opslaan, publiceren, creëren en delen van de verschillende rapporten, ongeacht van welk individueel product ze afkomstig zijn. Deze omgeving kan gebruikt worden als de enige toegangspoort naar uw geïntegreerde rapporteringsoplossing.

Volgende producten kunnen gebruikt worden voor de uitbouw van uw SAP BusinessObjects platform:

  • SAP BusinessObjects WebIntelligence; de analyse tool bij uitstek. Met WebIntelligence kan u makkelijk uw eigen rapport en analyse aanmaken met daarin de nodige grafieken, drill mogelijkheden en een aanpasbare opmaak.
  • SAP BusinessObjects Dashboards; het interactieve instrumentenpaneel voor het management. Met de opvolger van het succesrijke Xcelsius kan u makkelijk interactieve instrumentenborden maken die u laten doorklikken tot op het niveau van uw gedetailleerd rapport in SAP BusinessObjects WebIntelligence of SAP Crystal Reports.
  • SAP BusinessObjects Live Office: geeft je benodigde data weer in de vertrouwde MS Office omgeving met slechts enkele klikken. Als de data verandert in je achterliggende systemen heb je maar enkele klikken nodig om de aanpassingen te kunnen visualiseren in je presentatie, spreadsheet of tekstverwerkingsdocument.
  • SAP BusinessObjects Analysis; de tool om uitgebreide analyses te kunnen uitvoeren op SAP Netweaver BW kubussen of queries. De opvolger van SAP BEx analyser komt in 2 verschillende versies: als add-on voor MS Office en als web-tool die volledig geïntegreerd is met het SAP BusinessObjects platform. Met de nieuwe web-tool kan maximaal gebruik gemaakt worden van de nieuwe mogelijkheden met betrekking tot de grafieken.
  • SAP Crystal Reports; de rapporteringstool waarop je kan vertrouwen. Als je vaste rapportering, tot op de pixel identiek, rapport na rapport, dan maak je best gebruik van SAP Crystal Reports. Met SAP Crystal Reports kan je ook je cijfers analyseren en gebruik maken van de drill functionaliteit, als je niet zo let op de grafische mogelijkheden.
  • SAP BusinessObjects Explorer: je data zoeken zoals met Google. Exploreer je data, voorgesteld in tabellen of grafieken en deel de verworven inzichten met anderen.
  • SAP BusinessObjects Mobile: zorgt ervoor dat je rapporten ook op mobiele toestellen beschikbaar zijn om je rapporten te bekijken als je onderweg bent.

Er wordt door SAP BusinessObjects een brede waaier van individuele producten en instrumenten aangeboden dewelke uw rapportering en analyse mogelijk maken op een stabiel platform. De huidige producten worden steeds vernieuwd, verbeterd en uitgebreid om zo optimaal mogelijk aan uw noden te kunnen voldoen.

element61 en haar consultants volgen deze veranderingen op de voet om binnen de aangeboden product portfolio haar klanten zo goed mogelijk bij te staan in de keuze van de juiste oplossing.

Contacteer ons om meer te weten hoe element61 u kan helpen met de SAP BusinessObjects product portfolio.