Bjorn Van Damme

tot
tot nu
mandagen

Partner Analytics

Bjorn Van Damme is actief in Corporate Performance Management sinds 2000 en een van de meest ervaren CPM experten in de locale markt.

Bjorn Van Damme studeerde in 1998 af als licentiaat Economische wetenschappen (accountancy) aan de Economische Hogeschool te Brussel. Hij startte zijn loopbaan als Financieel Analyst bij de NMBS. Bjorn was verantwoordelijk voor de implementatie van een management rapporteringsoplossing binnen de dienst Patrimonium (concessies).

Begin 2000 vervoegde Bjorn de ABX LOGISTICS Worldwide Headquarters, de holding van een internationale groep van ondernemingen in de transport sector. De ABX Groep was op dat moment nog een 100% dochter van de NMBS. Hij was er verantwoordelijk voor de management rapportering in de functie van Financial Controller. In 2002 zocht ABX LOGISTICS een tool om de financiële consolidatie van zijn ondernemingen op een gestructureerd platform georganiseerd te krijgen en kwam uiteindelijk uit bij OutlookSoft (gekend als SAP BusinessObjects Planning and Consolidation, kortweg SAP BPC). Op die manier was ABX LOGISTICS de eerste OutlookSoft klant in België. Bjorn was verantwoordelijk voor het implementatie traject van de nieuw gekozen software en fungeerde daarnaast als consolidator voor de ABX Group. In 2004 ontwikkelde hij OutlookSoft verder binnen het bedrijf zodat het naast het consolidatiegebeuren ook nog de processen van budgettering, (re-)forecasting en lange termijn planning ondersteunde voor de ABX Groep.

In januari 2005 koos Bjorn om bij het op dat moment succesvolle OutlookSoft Benelux te gaan werken, waar hij de OutlookSoft implementaties ondersteunde in het domein van consolidatie, budgettering en planning. Door met een waaier van bedrijven samen te werken, scherpte Bjorn op die manier verder zijn ervaring aan in financiële rapportering (BEGAAP, IFRS, USGAAP, ...).

In februari 2006 besloot Bjorn om samen met Frank Lehouck en Rita Buyse (beiden ex-KPMG) CFObelux op te richten en de focus meer te leggen op de dienstverlening rond rapporteringssoftware. CFObelux had als doel om diensten te leveren in het domein van financiële rapportering en werd een Service Partner van OutlookSoft Benelux. Bjorn was er onder meer verantwoordelijk voor project oplevering en pre-sales op SAP BPC (OutlookSoft).

Hij vervoegde element61 in 2012, waar hij nu samen met Frank Lehouck de Corporate Performance Management praktijk verder uitbouwt.

Bjorn’s voornaamste focus ligt in de oplevering van CPM projecten en in pre-sales. Zijn financiële achtergrond gecombineerd met een ruime ervaring in de implementatie van tools die de financiële rapporteringsprocessen ondersteunen, zowel langs de kant van de klant als de leverancier, is een belangrijke factor in het succesvol opleveren van CPM projecten.

In zijn vrije tijd speelt Bjorn padelen rijdt hij al eens een Grinta challenge met de fiets.