Building your Data Platform

Wij kunnen uw Big Data Platform opbouwen

Building your Data Platform

Onze Data Engineers zijn gecertificeerde experten in het bouwen van uw Big Data Platform in Cloud Technology. Wij houden ons aan de meest recente best-practices en bouwen alles met Infrastructure-as-code en met continue integratie en inzet.

 

 

Typische functionaliteiten van een Big Data Platform omvatten he volgende

 • Data Lake
 • De mogelijkheid om realtime analyses uit te voeren
 • De mogelijkheid om Big Data in Batch te transformeren in een cluster
 • AI Sandboxing
 • De mogelijkheid om realtime evenementen/ gebeurtenissen te verwerken
 • Een hybride set-up met de on-premise omgeving

Wij hebben ervaring in het bouwen van Big Data Platformen in Microsoft Azure, IBM Cloud, Google Cloud Platform en SAP Cloud.

Wat doet een Data Engineer?

Big Data Platform zijn technische platforms gecreëerd om alle data flows te bewaren, af te handelen en te automatiseren. 

 • Hij/zij is een expert in Big Data technology waaronder Cloud-specifieke technologie (Azure, GCP, AWS, SAP, IBM) en Apache open-source technologieën, waaronder Spark, Hive.
 • Hij/zij is een ontwikkelaar met ruime ervaring in command line, Linux, Docker en Kubernetes.
 • Hij/zij werkt nauw samen met de data scientist die zijn Python, R and Sparck machine learning code implementeert als geautomatiseerde en schaalbare diensten die perfect passen in de best-practice architectuur.
 • Hij/zij kan het projectteam helpen bij het technisch vertalen van bedrijfsideeën in technische architecturen.

 

Open-source vs. Software?

Op gebied van AI en Big Data engineering, hebt u een open-saurce nodig om toegang te hebben tot de nieuwste innovaties en een ondersteunende gemeenschap. Bij element61 raden we al onze klanten aan de open-source te omarmen en het toch op een slimme en beheerste manier te implementeren.

Onze tips om de open-source te omarmen: 

 • Maak gebruik van PaaS-services als deze beschikbaar zijn.
  De meeste Cloud-leveranciers hebben PaaS-dienst die Open-source technologieën als een dienst aanbieden. Dit geeft data engineers en data scientists toegang tot Spark clusters zonder dat u handmatig configuraties hoeft in te stellen of toegang tot Airflow te krijgen en zonder alle software te hoeven installeren.
 • Evalueer uw opties
  Elke open-sourcecomponent heeft meestal een alternatief dat wordt aangeboden door een Cloud-leverancier of Marketplace-leverancier. We raden aan om uw opties grondig te vergelijken en na te denken over de totale eigendomskosten. Vergelijk functionaliteiten en geef aan hoe belangrijk dit onderdeel is in uw algemene architectuur. 

Building your Data PlatformBuilding your Data PlatformBuilding your Data Platform

Waarom werken met element61?

Gebaseerd op onze ervaringen en dit bij verschillende klanten gedaan te hebben, weten we hoe we het moeten aanpakken, kennen wij de valkuilen en kunnen wij snel leveren.
Onze Data Engineers zijn gecertificeerd in Cloud-technologie en hechten zich aan best-practices

element61 zal best-practices naar uw team brengen waaronder infrastructure-as-code en CI/CD.

Win tijd en budget: neem contact met ons op om te beginnen!