Governance & Processes

Alhoewel software leveranciers u liever anders laten geloven, gaat het bij Business Analytics over veel meer dan louter technologie en vooral over meer dan enkel het kopen van software. Een organisatie moet klaar zijn om om het even welke Performance Management of Business Intelligence oplossing te gebruiken die wordt aangeboden en vanzelfsprekend heeft elke organisatie een verschillend niveau van maturiteit in deze materie. element61 kan u helpen bij het identificeren van welke rollen & processen rond Performance Management dienen geïntroduceerd te worden zodat u een volgend niveau binnen het PM maturiteitsmodel kan bereiken.

Het gaat hier ondermeer over de rollen van de Business (Finance office), ICR, het BICC of PMCC en het finetunen van hun verantwoordelijkheden binnen het Performance Management proces. Dit houdt mogelijk ook het definiëren van nieuwe rollen en processen binnen de organisatie in, zoals bijvoorbeeld Data Stewards die een aanzienlijke rol kunnen spelen bij het verbeteren van data kwaliteit of bij het beheren van master data (governance).

De consultants van element61 hebben ervaring in het correct beoordelen – gebaseerd op een standaard vragenlijst of framework – van de Performance Management maturiteit van een organisatie, waarna samen met de klant een roadmap gedefinieerd kan worden in functie van de te volgen stappen om die maturiteit te verbeteren. Dit is één van de hoofd succes-factoren voor PM, omdat een state-of-the-art PM architectuur niet ten volle benut zal worden indien de mensen in de organisatie ze incorrect of mogelijk zelfs niet gebruiken.

Contacteer ons voor meer informatie over PM & BI Governance & Processen.