Qlik Sense

Qlik heeft recent een tweede product gereleased, naast de bekende Qlikview oplossing, genaamd Qlik Sense Desktop. Qlik Sense bouwt voort op de fundamenten van Qlikview, namelijk een gebruiksvriendelijke, intuïtieve tool voor self-service data discovery en business analytics. Met Qlik Sense kunt u snel uw eigen rapporten en dynamische dashboards creëren. Het breidt de functionaliteit van de Qlik oplossingen-set vooral uit op het vlak van Data Visualisatie.

 
Qlik Sense
Qlik Sense laat u toe eenvoudig een verbinding te maken met een veelheid aan databronnen, en je eigen visualisaties en metrics te creëren met eenvoudige drag-and-drop fuctionaliteiten. Grafieken en tabellen die u maakt worden automatisch met elkaar verbonden, wat betekent dat als u klikt op een specifiek deel van een grafiek, de andere grafieken op het scherm automatisch worden bijgewerkt op basis van de selectie. 
 
Qlik Sense
 
Qlik Sense geeft u ook de mogelijkheid zogenaamde data stories op te zetten, die je kunt opbouwen rond een bepaald onderwerp. U kunt eenvoudig schakelen tussen een presentatie en live data discovery, zodat uw verhaal aantrekkelijker en interactiever wordt dan ooit tevoren. Het is ook veel gemakkelijker om Qlik Sense applicaties te delen met behulp van Qlik cloud. Deze cloud-dienst maakt het voor gebruikers mogelijk om Qlik Sense applicaties te delen en te interageren. Deze rapporten kunnen worden geopend en geconsumeerd op elk platform, aangezien het is gebaseerd op HTML5, met inbegrip van alle gangbare mobiele technologieën en apparaten. 
 
Qlik Sense
Qlik Sense
 
Er ontstaan ??een aantal gerechtvaardigde vragen over het verschil tussen Qlik Sense en Qlikview, en wanneer voor welke oplossing te kiezen. Beide applicaties hebben een vergelijkbare analyse-engine -hoewel de motor is vernieuwd en omgedoopt tot de QIX-engine voor Qlik Sense- met een sterkere focus op column store in tegenstelling tot relational store in Qlikview. Dit impliceert ook dat de meeste scripts en formules uit Qlikview ook zullen werken op Qlik Sense. 
 
Er zijn echter enkele verschillen op te merken tussen de twee producten. Qlikview kan gezien worden als een hulpmiddel om toepassingen te bouwen onder toezicht van IT, met een goed doordachte onderliggend datamodel. De eindgebruiker heeft nog steeds een veel vrijheid om de gegevens te onderzoeken, maar als het gaat om het toevoegen van visualisaties is de eindgebruiker meer beperkter. Qlik noemt dit "Guided Analytics".

Qlik Sense biedt veel meer flexibiliteit naar de eindgebruiker aan in termen van het creëren van je eigen visualisaties en lay-out, die een ontwikkelaar nooit zou hebben kunnen achterhalen. Je zou kunnen zeggen dat Qlik Sense niet werkt volgens het "build & deploy" principe, maar meer mogelijkheiden bij de eindgebruiker zelf legt. Bovendien werd de tool ook geoptimaliseerd voor apparaten met touch-screen mogelijkheden. In die zin is het een veel moderner en self-service-tool in tegenstelling tot Qlikview.
 
Als u onmiddelijk aan de slag wil, kan u hier een gratis download van de Qlik Sense Desktop software doen en onmiddelijk de "Zien is Geloven" beleving op uw eigen data uittesten. 
 
element61 biedt ook professionele diensten voor Qlik Sense, met hetzelfde niveau van deskundigheid die u van ons bent gaan verwachten. Als u meer wilt weten over dit product of onze diensten, neem dan gerust contact met ons op.