timeXtender

Service offerings

Technologies

timeXtender is één van de toonaangevende software leveranciers voor metadata-gestuurde en agile ETL- en Data Warehousing- software voor het Microsoft-platform. timeXtender heeft meer dan 2.000 klanten verspreid over meer dan 50 landen.

timeXtender is een oplossing -gebaseerd op Microsoft SQL Server- die de implementatie van het ETL- en datawarehousing proces simplifieert. timeXtender laat agile dimensionele modelering toe en ondersteunt de Kimball data warehousing methodologie.

 

timeXtender

 

In timeXtender wordt het data warehouse model ontworpen via metadata. Er is slechts één metadata model waarin het volledige project kan ontworpen en aangepast worden. timeXtender ondersteunt de Kimball methodologie van dimensional modeling en laat dus het ontwerp toe van sneeuwvlok ("snowflake")- en ster-schema's.

Gezien gebruikersbehoeftes voor BI & data warehousing constant veranderen, is het zinvol om agile methodologieën toe te passen op data warehouse implementaties. timeXtender's agile aanpak ondersteunt korte iteraties die het mogelijk maakt om veranderende vereisten bij te houden. timeXtender laat toe uw dimensioneel model voortdurend up-to-date te houden.

timeXtender werkt volledig geïntegreerd met Microsoft SQL Server en voorziet alsdus in een robuuste en stabiele basis voor uw data warehouse. timeXtender gebruikt en verbetert de features van Microsoft SQL Server Integration Services (SSIS) en Microsoft SQL Server Analysis Services (SSAS). Alle data warehouse projecten in timeXtender zijn volledig gedocumenteerd. Ook is er een volledig versiebeheer automatisch ondersteunt.

De mogelijkheid om historische waarden bij dimensie-attributen bij te houden is cruciaal in BI. timeXtender ondersteunt eenvoudige implementaties van zogenaamde "slowly changing" (traag wijzigende) dimensies. Zo is het mogelijk de veranderingen van een attribuut over de tijd te analyseren.

Het extract, transform en load (ETL) proces is kritisch bij elk data warehousing project. Indien u gebruik maakt van de timeXtender ETL- en data warehousing- tool, bereikt u meerdere voordelen zoals:

  • automatisering van data-extractie uit meerdere data bronnen
  • auto-generatie van de vereiste SQL code
  • automatisering van de data integratie

element61 is een officiële en gecertifieerde timeXtender partner.

Contacteer ons om meer te weten over timeXtender, Microsoft Business Intelligence en Microsoft SQL Server of het meer "Agile" maken van uw Microsoft- gebaseerde data warehousing & business intelligence projecten.