Qlik Data Analytics

Qlik Data Analytics

Qlik, voorheen bekend als QlikTech, werd in 1993 opgericht in Zweden en heeft momenteel zijn hoofdkwartier in Pennsylvania, USA. Hun missie bestond eruit om Business Intelligence software-oplossingen te leveren voor kleine en grote organisaties. Hun eerste product heette QuikView, wat stond voor "Quality, Understanding, Interaction and Knowledge".

In de daarop volgende jaren maakte Qlik al snel een naam voor zichzelf, aangezien de producten gekenmerkt werden door de kracht van eenvoud en de snelheid waarmee data kon worden ontsloten en geanalyseerd. Omdat de software relatief eenvoudig te gebruiken was, kan het worden beschouwd als de eerste leverancier van echte self-service BI-tools. Ze bedachten de term Data Discovery, onlangs omgedoopt tot Business Discovery, en begonnen de BI-industrie te veroveren. Erkenning van analysten zoals Gartner volgde snel, en al de grote software leveranciers werden genoodzaakt om met een antwoord te komen op de QlikView oplossing. QlikView introduceerde de concepten van in-memory en associatieve analyse in de BI wereld.
 
Momenteel bedient Qlik meer dan 33 000 klanten verspreid over 100 landen, en groeit het bedrijf nog steeds aan een uitzonderlijk tempo. Qlikview is hun belangrijkste product, maar ze hebben onlangs hun tweede productlijn genaamd Qlik Sense gelanceerd. Ze blijven zich richten op het self-service aspect van BI, makkelijk bruikbare data visualisatie tools en de snelheid van het leveren van business value aan haar eindgebruikers. 
 
Qlik Data Analytics
 
element61 biedt gespecialiseerde diensten voor beide producten, variërend van training, implementatiestrategieën -inclusief het kiezen tussen QlikView en Qlik Sense- tot volledige end-to-end implementaties. Onze hooggekwalificeerde consultants staan klaar om u te helpen bij uw reis naar echte self-service BI en data visualisatie. Contacteer ons vandaag nog.