SAP BusinessObjects 4.0 is de nieuwste grote update van haar Business Intelligence aanbod, volgend op de SAP BusinessObjects XI versie. Door de verregaande integratie van SAP Business Warehouse en de individuele producten van de SAP BusinessObjects producten kan er gezegd worden dat deze versie de eerste "SAP” versie van de Business Intelligence product portfolio is.

SAP BusinessObjects 4.0 werd gelanceerd in 2011 en hertekende het Business Intelligence landschap binnen SAP volledig. Dit wordt ook gereflecteerd door het gebruik van nieuwe namen voor de verschillende producten en het verdwijnen van XI om verwarring met andere SAP producten te vermijden.

  • SAP BusinessObjects Enterprise Premium werd SAP BusinessObjects Business Intelligence Suite.
  • Crystal Reports werd SAP Crystal Reports
  • SAP BusinessObjects Xclesius enterprise is nu SAP BusinessObjects Dashboards
  • SAP BusinessObjects Voyager (ook gekend als Advanced Analysis Web of Pioneer) heet voortaan SAP BusinessObjects Analysis. Dat uiteindelijk gekozen werd voor het suffix Analysis in plaats van Advanced Analysis zorgt ervoor dat de aangeboden OLAP functionaliteit niet verward wordt met ‘Predictive Analysis' of het voorspellen van trends en analysis zoals initieel werd gesuggereerd. De oplossing wordt aangeboden in 2 versies:
    • SAP BusinessObjects Analysis, Edition for OLAP, de web-versie en logische evolutie van Voyager
    • SAP BusinessObjects Analysis, Edition for Microsoft Office, de echte opvolger van BEx Analyzer.
  • SAP BusinessObjects Explorer's naam blijft ongewijzigd

element61 heeft als ‘early adopter' al zeer vroeg veel ervaring kunnen opdoen met de nieuwe versie van SAP BusinessObjects BI 4.0, waardoor ze ideaal geplaatst zijn om u te assisteren in het beoordelen waar en wanneer deze producten kunnen ingezet en geïntegreerd worden ten dienste van uw bestaande Performance Management en Business Intelligence Roadmap, zowel voor klanten met SAP Business Warehouse, als klanten met een traditionele Business Intelligence oplossing.

Contacteer ons voor meer informatie over SAP BusinessObjects 4.0.