Competenties

Business Analytics
Business Analytics

Business Analytics

Het intelligent gebruik van Business Analytics is een belangrijk element geworden voor het behalen van bedrijfsdoelstellingen en de uitvoering van elke strategie. Inzichten verkregen uit Business Intelligence, Corporate Performance Management en Data Science kunnen een belangrijke invloed uitoefenen op de bedrijfsstrategie en stellen het management in staat om de juiste beslissingen te nemen of zelfs om volledig nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen op basis van data.

element61 heeft een end-to-end aanbod, variërend van een Business Analytics-roadmap definitie, implementatie van de Analytics-roadmap , de opbouw van de Analytics-organisatie, het definiëren of verfijnen van Analytics-processen en het leveren van Analytics-training en coaching of u te ondersteunen -ook lang na een project- via een post-go live ServiceDesk.

Onze Analytics experten kunnen u begeleiden bij het definiëren van de processen, metrics, technologieën en architecturen waarmee u uw prestaties kunt opvolgen en verbeteren en zo de beloftes van Data & Analytics ten volle realiseren.

Business Intelligence
Business Intelligence

Business Intelligence

Reeds vandaag, maar zeker in de nabije toekomst zullen organisaties een nieuw geheim wapen moeten gebruiken, namelijk "informatie", verkregen uit de intelligente omzetting van data. Sterk geïntegreerde bedrijfsinformatie biedt gebruikers nieuwe inzichten over business drivers en hoe ze beter te sturen teneinde de strategische doelstellingen van de organisatie te realiseren. Gegevens zijn inderdaad een nieuwe troef geworden.
 
Informatie wordt geleverd door middel van Business Intelligence-oplossingen, vaak op basis van een Data Warehouse-architectuur. Datatransformatie, via ETL (Extractie, Transformatie & Laden), Data Integratie, Data Kwaliteits-processen en Master Data Management maken allemaal deel uit van een degelijke Business Intelligence-architectuur.

Performance Management
Performance Management

Performance Management

Corporate Performance Management (CPM) was een term die oorspronkelijk begin jaren 2000 door Gartner werd bedacht. Ook Enterprise of Business Performance Management (EPM / BPM) worden als synoniemen gebruikt, afhankelijk van de de software-leverancier.

element61 assisteert organisaties bij het optimaliseren van processen rond Planning, Budgeting en Forecasting, Financiële Consolidatie & Reporting en Disclosure Management. 

We kunnen helpen bij het definiëren van een Performance Management roadmap en deze helpen uitvoeren door de processen van CPM/EPM in de organisatie te automatiseren, vaak voortbouwend op de datawarehouse-infrastructuur waar het bedrijf al in heeft geïnvesteerd.

Data Science & Strategy
Data Science & Strategy

Data Science & Strategy

Wij helpen u end-to-end in uw Big Data en AI traject. 
Onze data engineers, data scientists en data strategist hebben de technische know-how en functionele expertise in o.a. volgende domeinen: 

  • Marketing & Advertising technologie incl. Data Management Platforms (DMP) en Customer Data Platforms (CDP).
  • Supply Chain incl. IoT, vraagvoorspelling and predictief onderhoudmaintenance
  • Logistics en transport optimalisatie
  • Sales incl. churn preventie and B2B/B2C lead-generation
Technologies
Technologies

Technologies

Met consultants die gemiddeld meer dan 10 jaar ervaring hebben in Business Analytics, Performance Management en Data Science, heeft ons team doorgaans verschillende toonaangevende Analytics-technologieën geïmplementeerd. 

Onze competenties omvatten IBM Cognos, Microsoft (Azure, SQL Server, PowerBI), Qlik (QlikView, QlikSense), SAP (SAP BW, SAP Business Objects, SAP BFC, SAP BPC) en een reeks niche-oplossingen zoals Databricks, CCH Tagetik, TimeXtender, Sigma Conso, Vena en Sturnis.