IBM Cognos 10 Business Intelligence

IBM Cognos 10 is de meest recente release van Cognos Business Intelligence en Planning. Het is de eerste grote release na Cognos 8, dat gelanceerd werd in 2005. Het is trouwens ook de eerste grote release sinds Cognos overgenomen werd door IBM in 2007.

IBM Cognos 10 biedt in een ééngemaakte BI workspace al de applicaties aan die nodig zijn om data te manipuleren en analyseren. Gebruikers hebben nu toegang tot alle Business Intelligence functionaliteiten vanuit één enkele applicatie. IBM Cognos 10 biedt ook een nieuwe collaboratieve manier van werken aan via integratie met de Lotus Connections software. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid te communiceren en discussiëren over de beschikbare beleidsinformatie op een meer efficiënte manier.

Door de integratie met de SPSS engine, biedt IBM Cognos 10 ook nieuwe mogelijkheden om statistische analyse op data uit te voeren extra op de reeds bestaande BI mogelijkheden. Samen met de ‘Wat-als” scenario mogelijkheden van de analytische module, geeft IBM Cognos 10 ook de mogelijkheid om een beter inzicht te krijgen in uw historische data ten behoeve van betere forecasting.

IBM Cognos 10 laat ook toe toegang te geven tot informatie door middel van het delen met andere applicaties, gebruik makende van de nieuwe mashup mogelijkheden. Deze laten gebruikers onder meer toe om dynamische off-line rapportering uit te voeren via email of via mobiele apparaten, inclusief Apple, Blackberry, Symbian of Windows gebaseerde apparaten.

IBM Cognos 10 breidt ook verder de mogelijkheden uit van vorige releases door de verschillende BI & CPM overnames, gedaan door IBM over de laatste jaren, nog beter te integreren met de bestaande BI functionaliteiten.

element61 heeft zich de nieuwe versie reeds volledig eigen gemaakt. Alle consultants zijn opgeleid en de eerste succesvolle implementaties en migraties zijn achter de rug. We zijn dan ook volledig klaar om klanten bij te staan om het beste te halen uit de nieuwe IBM Cognos 10 functionaliteiten, mede aan de hand van eigen ontwikkelde best practices rond upgrade en aanpak migratie vanuit Series 7 en Cognos 8 naar IBM Cognos 10.

Een volledige review van alle nieuwe functionaliteiten van Cognos 10 Business Intelligence, door een van onze Senior Consultants, kan u vinden in onze Knowledgebase.

Contacteer ons voor meer informatie over Cognos 10 of de upgrade naar de nieuwste versie !