IBM InfoSphere Information Analyzer

IBM InfoSphere Information Analyzer helpt u om snel en gemakkelijk data te begrijpen door een data kwaliteitsbeoordeling te doen door middel van data profiling, data kwaliteitsmonitoring en flexibele data rule onwikkeling met uitgebreide analyse mogelijkheden. IBM InfoSphere Information Analyzer is een belangrijke component van de IBM Information Server Foundations Tools.

IBM InfoSphere Information Analyzer biedt de volgende profiling en data analyse mogelijkheden:

 • Kolom analyse: extract van de structuur en inhoud van de geprofileerde kolommen.
 • Primaire key analyse.
 • Foreign key analyse.
 • Cross domain analyse.
 • Baseline profiling: opstellen van een basis dataprofiel zodat de evolutie hiervan kan gemonitored worden in de tijd.
 • Vergelijking van gemeten metadata met gedefinieerde metadata van de database of komende van een data modelerings-applicatie zoals ERWin of PowerDesigner.
 • Bepalen van data patronen en validatie regels. Op die manier kunnen de waarden van de ingelezen data vergeleken worden met de geldige waarden.
 • Bepaling van regels en metrics om het data kwaliteitsniveau te meten. Vaste metrics kunnen vastgelegd worden om data kwaliteit te meten en om een high level overzicht te bieden van de data kwaliteit.
 • Analyse van data inhoud en spreiding: dit laat toe om een snel overzicht van de informatie te krijgen, zoals het aantal verschillende waardes en distributie van deze waardes maar ook om waarden in kaart te brengen die niet gebruikt worden.

  Dankzij een volledige integratie met het IBM Information Server platform kan IBM InfoSphere Information Analyzer voordeel halen van deze beveiligde en krachtige omgeving om de analyses optimaal uit te voeren en de resultaten ervan verder te gebruiken in het proces. De integratie laat ook toe om de geproduceerde informatie te delen met andere componenten zoals IBM InfoSphere Datastage of IBM InfoSphere Metadata Workbench door middel van het opslaan van de resultaten op de gedeelde metadata server.

  IBM InfoSphere Information Analyzer geeft een beter inzicht in de kwaliteit van de management-informatie. Door de uitgebreide ervaring met de concepten en deze oplossing kan element61 u helpen in data profiling en analyse. En met IBM InfoSphere Information Analyzer kunnen wij ervoor zorgen dat u een beter inzicht krijgt in uw data om zo de return on investment (ROI) te verbeteren en voordeel te halen uit data-intensieve projecten, waar datakwaliteit cruciaal is.

  Voor meer informatie over onze IBM InfoSphere Information Analyzer skills kan u ons steeds contacteren.