SAP BFC - SAP BusinessObjects Financial Consolidation

In april 2007 kondigde BusinessObjects de overname aan van de software-leverancier Cartesis. BusinessObjects had vooral interesse in de statutaire consolidatie en financiële rapporteringssoftware, Cartesis Magnitude, om zo een ??uitgebreide enterprise performance management oplossing te kunnen aanbieden aan haar klanten. Na de daaropvolgende overname van BusinessObjects door SAP, later dat jaar, werd de tool gelanceerd onder de nieuwe naam SAP BFC (BusinessObjects Financial Consolidation). SAP BFC werd door SAP gepositioneerd als de belangrijkste software oplossing voor de financiële afsluiting bij grote, multinationale ondernemingen.

SAP BFC is in staat om te voldoen aan de eisen voor de financiële afsluiting van grote multinationale ondernemingen. SAP BFC kan complexe datamodellen verwerken net als het beheren van de business logica voor meerdere GAAPs. Ook het bijhouden van meerdere data cycli, zoals de indiening en de consolidatie actuals, data collectering en budget-rapporteren, prognose, het opstellen van een strategisch plan, behoren tot de mogelijkheden van deze tool. Ook nog specifiekere gegevens zoals CAPEX rapportering wordt mogelijk gemaakt met deze software.

Het datamodel, de business logica en de rapportering voor al deze gegevens cycli kunnen worden opgeslagen in één database, wat helpt om heel wat tijd te besparen bij het inputten van de gegevens. Het bezorgt ook een ‘single version of the truth' aan het financiële departement.

De volgende mogelijkheden van de applicatie ondersteunen deze "all in one database" benadering :

  • Mogelijkheid om tot 40 dimensies te ondersteunen, waarvan 22 door de gebruiker kunnen worden gedefinieerd.
  • Mogelijkheid om meerdere data cycli te creëren. Deze cycli kunnen ofwel losstaand of volledig geïntegreerd worden opgezet, afhankelijk van de noden.
  • Mogelijkheid om zeer complexe, visuele gegevens validaties te ondersteunen.
  • Mogelijkheid om meerdere organisatiestructuren (Matrix consolidatie) of consolidatie scopes te ondersteunen met verschillende wisselkoersen en verschillende consolidatiemethoden.
  • Mogelijkheid om relatief "rechttoe rechtaan" types van consolidatie logica, zoals intercompany afstemmingen en eliminaties op te zetten. Ook de meer complexe, industrie specifieke business rules worden ondersteund.
  • Geïntegreerde rapportering voor verschillende soorten analyses, drill-downs, enz.
  • Zeer schaalbare n-tiered architectuur geschikt voor een grote gebruikersgroep via een volledige lokale applicatie, de web client of Excel add-in. De applicatie is ook volledig compatibel met Microsoft SQL Server of Oracle Database.

element61's consultants volgen de veranderingen in deze applicatie op de voet Net als de andere en meest recente ontwikkelingen van SAP BFC en op het bredere BusinessObjects platform. Op die manier kunnen we steeds de beste oplossing naar onze klanten aanbieden.

Contacteer ons voor meer informatie over de SAP BusinessObjects Financial Consolidation BFC oplossing.