Joris Van Rompaey

tot
tot nu
mandagen

Principal Performance Management Architect

Joris is actief in Performance Management -en meer specifiek SAP BPC- sinds2004.

Na zijn studies Accountancy – IT besloot Joris zijn passie voor het havengebeuren te volgen en ging hij werken voor de logistieke groep Katoen Natie in de Antwerpse haven. De eerste jaren heeft hij zowel operationele als administratieve functies uitgevoerd en dit binnen verschillende sectoren zoals petrochemicals, automotive, consumer goods en port operations.

Dankzij de internationale groei van de groep Katoen Natie volgde er eveneens enkele buitenlandse opdrachten. Als business support manager was hij verantwoordelijk voor de analyse, testing en implementatie van het ERP-systeem, ontwikkeld op het Microsoft Navision platform.

Vanwege de verdere groei kwam er in 2004 de behoefte aan een management rapporteringstool. Hier werd uiteindelijk gekozen voor SAP Business Planning and Consolidation (voorheen gekend als Outlooksoft). Als project leider was Joris verantwoordelijk voor de implementatie binnen de verschillende business units. SAP BPC werd eveneens gebruikt voor het opvolgen van de operationele cijfers en KPI’s.

In april 2012 besloot Joris de overstap te maken naar de hospitality sector en start als SAP BPC manager op het hoofdkantoor van The Rezidor Hotel Group. Binnen Rezidor was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en onderhoud van de volledige SAP BPC omgeving, inclusief de support van de +650 gebruikers wereldwijd. Eén van de belangrijkste projecten was de migratie van SAP BPC versie 7.5 naar versie 10. Tevens was Joris nauw betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe forecast en payroll module teneinde de kwaliteit van de forecast te verhogen.

In 2016 vervoegde Joris het team van element61 als Senior Performance Management consultant. Joris zijn ervaring aan de klantenzijde van de software geeft hem een sterke achtegrond om als consultant klanten te assisteren tijdens hun implementatieproces.

De eerste jaren lag de focus vooral op Consolidatie en Planning & Budgettering processen binnen SAP BPC.

Sinds 2020 is Joris begonnen met het verbreden van zijn CPM-productvaardigheden binnen Vena Solutions voor Planning & Budgetting en Fluence Technologies voor Consolidation-processen.

Tegenwoordig is Joris een belangrijke speler in het CPM-team en voert hij end-to-end implementaties uit binnen verschillende softwareoplossingen. Hij is een sterke teamspeler met uitstekende interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden en klaar om verschillende uitdagingen aan te gaan. Hij heeft uitstekende analytische en communicatieve leiderschapsvaardigheden.

In zijn vrije tijd houdt Joris van reizen, tuinieren en lekker motorrijden.