IBM Cognos 8 Business Intelligence

IBM Cognos 8 Business Intelligence is de succesvolle opvolger van Cognos Series 7. IBM Cognos 8 Business Intelligence is volledig herschreven, geïntegreerd en omvat een SOA (Service Oriented Architecture) Business Intelligence platform inclusief adhoc query, reporting, OLAP & analysis, scorecarding, dashboarding, alerting & notificatie, search en mobiele BI functionaliteit, gebaseerd op Cognos ReportNet uitgebracht in 2003.

IBM Cognos 8 Business Intelligence bestaat uit verschillende studios die zorgen voor een snelle en efficiënte toegang tot de data om zo een beter inzicht te krijgen in de bedrijfskritische informatie van de organisatie.

  • Cognos Report Studio om geavanceerde rapporten te ontwikkelen en te delen met de rest van de organisatie
  • Cognos Analysis Studio om meer gedetailleerde analyse uit te voeren op dimensioneel gemodelleerde informatie of OLAP brongegevens om op deze manier de informatie en gedefinieerde KPI’s te doorgronden.
  • Cognos Query Studio verschaft eenvoudige en gemakkelijk te gebruiken query functionaliteiten waardoor toegang tot de data aan iedereen binnen de organisatie gegeven kan worden.
  • Cognos Metrics Studio om geavanceerde scorecards te definiëren en bouwen en te delen met de rest van de organisatie om zo de evolutie en trends van de KPI’s in de organisatie te kunnen opvolgen en meten.
  • Cognos Connection is een beveiligde, gemakkelijke en zero foot print web portaal die toegang verleent tot alle ontwikkelde rapporten en analyses en de informatie doorheen de ganse organisatie consulteerbaar maakt.
  • Cognos Framework Manager is een metadata-laag en biedt relationele en dimensionele modeleermogelijkheden aan om zo de data voor te bereiden en te transformeren om in een later stadium te gebruiken in rapporten en analyses.
  • Cognos Data Manager is een eenvoudige en gemakkelijk te gebruiken data integratie en ETL applicatie.
element61 heeft het meest ervaren Cognos team in België, waarbij de meeste consultants gemiddeld 8 tot 10 jaar ervaring hebben met de Cognos Business Intelligence technologie. Uitgebreide ervaring bestaat op het vlak van Reporting & Analysis, maar ook voor wat betreft Cognos 8 Metrics Studio en ge-avanceerde Cognos Framework Manager skills.
 
element61 heeft een specifieke focus op performantie tuning, migratie & upgrading van vorige versies en integratie van Cognos 8 BI met andere IBM (zoals Information Analyzer en QualityStage) en Cognos CPM technologieën (zoals Cognos Planning, Cognos Controller, Cognos TM/1, … ) en integratie met ICT componenten in een bredere context van andere leveranciers zoals IBM (inclusief DB/2 en AS/400-iSeries environments), Microsoft (SQL Server, Analysis Services, …), Oracle (RDBMS) en SAP ECC 6.0, SAP R/3 en SAP Business Warehouse.

Contacteer ons voor meer informatie over IBM Cognos 8 Business Intelligence !