Microsoft Business Intelligence & Analytics

MS Gold logo
element61 is een Gold Microsoft Analytics Partner biedt ondersteuning aan voor de end-to-end BI en Analytics oplossingen van Microsoft inclusief Azure
 
Op deze pagina gaan we in op hoe Microsoft technologie ook voor Business Intelligence, Data Warehousing en Data Science een van de meest belangrijke actoren is geworden.
 
Sinds Microsoft voor het eerst begon te werken aan een OLAP oplossing in 1996 en OLAP services 7.0 in 1998 lanceerde als deel van SQL Server 7.0, is er veel veranderd.
 
De lancering in October 2005 van SQL Server 2005Microsoft Solutions Partner logo vormde een succesvolle intrede voor Microsoft in de Business Intelligence & Data warehousing markt. De oplossing bestond uit een state of the art Analysis Services als OLAP motor, een robuuste SQL server data warehouse laag en Integration Services als ETL oplossing. Al zeer snel veroverde SQL Server een belangrijk marktaandeel, zeker als relationele laag, in de data warehouse ruimte. Later waren Reporting Services en Business Scorecard Manager pogingen om een compleet Business Intelligence aanbod aan te bieden. Gebruiksvriendelijke eindgebruikerstools blijven de belangrijkste uitdaging voor Microsoft, ondanks additionele vooruitgang in de goede richting met Excel 2007, als deel van Office 2007.
 
De lancering in 2007 van Performance Point Server moest het plaatje vervolledigen voor wat beteft Microsoft Performance Management door het aanbieden van een Planning & Budgeting oplossing, gecombineerd met Scorecarding & Dashboarding componenten van het verworven ProClarity. Het kwam dan ook gedeeltelijk als een verrassing dat Microsoft begin 2009 besliste om te stoppen met mee te dingen in de CPM markt, met als kanttekening dat een goed partner kanaal wel degelijk belangrijk is om succesvol te zijn in Performance Management.

In 2008 werd SQL Server 2008 gelanceerd, gevolgd door SQL Server 2008 R2 in 2010. Met deze releases, ging Microsoft verder op zijn elan om hun BI platform, gelanceerd met SQL Server 2005, verder te uit te breiden en verbeteren. Performantie van veel features werd verbeterd en Reporting Services kreeg extra visualisatiemogelijkheden. Met SQL Server 2008 R2 werd ook Master Data Services en Power Pivot geïntroduceerd. Al deze uitbreidingen en verbeteringen zorgen er voor dat Microsoft zich in de top van de BI markt kon blijven positioneren.

Met de lancering in 2012 van SQL Server 2012 (Denali) en de verwachte lancering van Office 2013, bereikt Microsoft opnieuw een mijlpaal in zijn BI & Data Warehousing strategie, met de introductie van PowerView, Master Data Services en Data Quality Services, naast een hele serie van verbeteringen in de bestaande componenten.

De focus van Microsoft op Business Intelligence is een component in een bredere business productiviteits-strategie die tevens Unified Communication, Enterprise Content Management, Collaboration en Search omvat, allen toegankelijk vanuit de gekende Office omgeving.

element61 beschouwt Microsoft BI & DW technologie als een belangrijke component van Performance Management architecturen, zij het als data warehouse fundament of zelfs meer en meer als een complete end-to-end Business Intelligence oplossing.

Met een team van doorwinterde Microsoft Business Intelligence professionals die reeds werken met Microsoft BI producten sinds versie 7 (voorganger van SQL Server 2000), is element61 uw ideale partner bij het implementeren van uw Microsoft BI omgeving. Wij kunnen u helpen bij het architectuur design, keuze van de juiste tools binnen het geheel, assisteren bij het coachen en/of zelf de eigenlijke implementatie verzorgen van de door u gewenste Microsoft BI omgeving. Maar ook indien u reeds beschikt over een omgeving, kunnen wij u helpen met een upgrade naar de meest recente versie of het uitvoeren van een assessment van uw bestaande oplossing om te verifiëren of het voldoet aan industrie en/of technische standaarden en best practises.

Contacteer ons voor meer informatie over het Microsoft Business Intelligence Competence Center.