Vendor selectie

Big Data en AI – hype of hier om te blijven?

Hoewel het concept van Big Data & Data Science al vele jaren populair is worstelen vandaag vele organisaties nog steeds om de betekenis ervan te begrijpen, het voorzien van de kansen en het omarmen van een succesvolle implementatie.

Als element61 weten wij dat de evolutie naar een Modern Data Platform de logische volgende stap is naar Business Intelligence maturity.

 

Vendor selectie

Een traditioneel BI data-magazijn kan niet omgaan met het uitvoeren van AI, het verwerken van Big Data of het uitvoeren van real-time rapportering.

- Toon Puissant, Partner element61

 

 
 

Cloud of on-premise?

Cloud heeft enorme voordelen voor data en analytische set-ups waaronder flexibiliteit en uitbreidbaarheid. Hoewel een installatie op locatie (on-premise) ook mogelijk is.

element61 kan helpen bij het bepalen van de pro’s en contra’s van diverse Clous architecturen vs. een on-premise set-up.

We beoordelen Clouds vs. on-premise vaak op basis van afmetingen, waaronder:

  • Beschikbaarheid van nodige technologie
  • Interne kennis
  • Ondersteuning
  • Toegang tot kennis
  • Totale kost 

 

Welke hulpmiddelen bestaan er en hoe een leverancier kiezen?

Element61 is leverancier-neutraal en heeft de nodige expertise in alle grote technology stacks waaronder Microsoft Azure, SAP Cloud, IBM Cloud en Google Cloud Platform. We helpen onze klanten voortdurend met het vergelijken van Clouds en het schetsen van pro’s en contra’s van leveranciers. We zijn ervan overtuigd dat het beste platform voor u, datgene is dat het meest in lijn staat met uw behoeften en use-cases.

Vendor selectie     Vendor selectie      Vendor selectieVendor selectie

Als element61 hebben we expertise in alle belangrijke technologieën en software: we beloven een organisatie te helpen bij het vinden van de juiste technologie voor de juiste use-cases en organisatie. Wij zijn dan ook een gecertificeerde partner van SAP, IBM en Microsoft.

 

Hoe starten met mijn Architectuur?

Vele organisaties hebben enige aarzeling om te beginnen: het lijkt nieuw, klinkt complex en lijkt vrij duur. In bovenstaande paragrafen verduidelijkten we al eerder dat dit niet zo hoeft te zijn: het is toegankelijk voor zowel kleine als voor middelgrote ondernemingen. Het vereist ook geen grote investering en levert bovendien toegevoegde waarde op.

Wij zijn er dus van overtuigd dat het belangrijk is om stap voor stap te werken en te starten met een tastbare, meetbare en eenvoudige use-case (b.v. een proof of concept). Hierdoor kan de organisatie de output/ ROI leren begrijpen die geavanceerde analyses kunnen opleveren. Naarmate de organisatie meer vertrouwen krijgt, kan de organisatie doorgaan met het maken van een keuze in technologie, het toepassen van complexere algoritmen en het uitvoeren van meer use-cases. Naast de volledige leer-en implementatiecyclus, biedt element61 ondersteuning bij het ontwerpen van een roadmap, helpt u op weg, helpt u bij het co-ontwerpen van een proof-of concept (POCs) en het integreren in uw bestaande BI systeem. 

Contacteer ons voor meer informatie over onze Advanced Analytics aanbod.