Data Science

element61 is een expert in de implementatie van Data Science toepassingen.

Lees verder om meer te weten te komen over Data Science Use Cases of hoe van start te gaan met een Data Science Proof of Concept.   

Data Science

 

Wat is Data Science?

Het concept van Data Science is al enkele jaren trending, maar toch zijn er vandaag nog vele organisaties die moeite hebben om echt te verstaan wat het betekent, in te zien welke opportuniteiten het kan brengen en een succesvolle implementatie door te maken. 

Data Science - ook vaak Advanced Analytics genoemd - kan gedefinieerd worden als:

"het gebruik van wetenschappelijke technieken, methoden en processen om gestructureerde en ongestructureerde data om te zetten in nieuwe inzichten en acties"

Het gaat dus meer over een concept dan over een specifieke software of applicatie. Data science kan worden toegepast voor pure analyze (vb. om te begrijpen wat verklarende factoren zijn van bepaalde data-trends) maar ook voor aansturing van operationele processen (vb. een productaanbeveling, een voorraad-bijsturing, een alert in predictief onderhoud, ...). Het is dus een relevante expertise voor zowel technische teams zoals het BI en IT team, als voor business teams zoals Finance, HR, Supply Chain, Marketing en Sales. 

Het gebruik van Advanced Analytics is alomtegenwoordig: chatbots, advertenties, nieuwsbrieven en aanbevolen playlists. 

Data Science

"Advanced Analytics hoeft niet zo complex te zijn als het klinkt en het is zeker niet alleen geschikt voor grote ondernemingen. Met de juiste ondersteunende technologie, kan elke analyst - zonder te programmeren - een volledige Data Science toolbox gebruiken om grote data sets te analyseren en om modellen te bouwen."

 

Bart Van Der Vurst, Competence Lead Data Science & Strategy

Wat is een Data Scientist?

Data Science is het beheersen van volgende vaardigheden (1) sterk zijn in analyseren met als doel inzichten te verwerven & (2) het ontwikkelen van data science algorithmes.   

  • Hij/zij is een expert in kwantitatieve technieken en statistiek
  • Hij/zij brengt ervaring meer van vorige data science projecten
  • Hij/zij kent de tools om data science algorithmes & de bijhorende data flows te bouwen. 
  • Hij/zij is praktijkgericht en getraind om snelle ontwikkeling te ondersteunen. Dit stelt ons in staat om snel prototypes en Proof of Concepts te bouwen. 

Binnen element61 zijn onze data scientists experten binnen hun domein en zijn ze enkel gefocust op data science.

Data Science

 

Wat is het verschil met ... ?

Een Data Scientist focust op Machine Learning projecten. Tijdens het vinden en verzamelen van data, het interpreteren van de data en/of modellen in productie brengen, komt de data scientist in contact met andere technologische profielen. We zien op de markt dat de rol van data scientist zeer (te?) breed wordt gedefinieerd en zowel visualisatie, database development als wekelijkse of maandelijkse "klassieke" business analyses omvat. 

De data scientists bij element61 focussen zich op Machine Learning en Data Product-ontwikkeling. Onze data scientists kunnen u helpen om uw Machine Learning algoritmes te bouwen en vervolgens een schaalbaar eindproduct aan te leveren. Dit kan vervolgens gebruikt worden doorheen uw volledige organisatie en in operationele processen. Onze data scientists staan klaar om u te coachen en samen met u door het ontwikkelingsproces te gaan. Ze kunnen dus hand in hand met uw interne teams werken om samen een succesvolle implementatie te garanderen.