CCH Tagetik

Service offerings

Technologies

Tagetik is een Corporate Performance Management-oplossing voor legale en Management Consolidatie, financiële afsluiting, Forecasting, Budgettering en Disclosure Management.

CCH TagetikTagetik werd opgericht in 1986 in Toscane, Italië door Pierluigi Pierallini. In het begin was Tagetik een familiebedrijf, maar met de combinatie van lokaal talent en internationale executives werd Tagetik getransformeerd tot een globaal software-bedrijf. Niettegenstaande is aandacht voor de klant steeds één van de meest belangrijke bedrijfswaarden van Tagetik gebleven.

De naam Tagetik vindt zijn oorsprong bij de Etruskische "Libri Tagetici”. In deze verhalen verschijnt een legendarische jongen die "Tagete” heette, hij had de wijsdom en kennis van een oude man. Andere inspiratie kwam van het Engelse woord "get”, wat doelt op het "ophalen" van informatie.

De visie van Tagetik kan omschreven worden als "Business Simplexity”.

Dit is een opkomende theorie die stelt dat complexiteit en simpliciteit complementair zijn. Tagetik geeft dit vorm in het feit dat alle Consolidatie, financiële afsluiting, Budgettering, Forecasting en Disclosure-modules gegroepeerd worden binnen één en dezelfde globale oplossing. De complexiteit hiervan blijft verborgen voor de eindgebruiker en zorgt voor gebruiksgemak.

Tagetik heeft een historiek van continue verbeteringen overheen de laatste releases:

 • Tagetik 3.0 werd in 2009 gereleased. Het werd ontworpen om CFO’s en CIO’s de complexe bedrijfsprocessen van Management Consolidatie, financiële afsluiting, Forecasting, Budgettering en Disclosure Management te laten vereenvoudigen. Dankzij het cross-platform ontwerp van Tagetik, kan de bestaande technologie doorheen al deze processen gebruikt worden. Hierdoor verlaagt de totale kost voor een organisatie met meer dan 50%.
   
 • Tagetik 4.2 werd in 2012 gereleased. Voor het eerst was er een volledig herontwikkelde gebruikers-interface waarin de processes centraal stonden bij de navigatie-ervaring. De workflow-manager werd meer begrijpbaar gemaakt overheen meerdere financiële processen.
   
 • Tagetik 5 werd eind 2014 gereleased. HTML5 werd geïntegreerd binnen Tagetik, zodat Tagetik toegankelijk werd over alle mobiele apparaten (dit noemt Tagetik Anywhere). Gebruikers kunnen hun eigen homepage aanmaken, gepersonaliseerd aan hun eigen voorkeur en gebruik (rapporten, inputforms, vaak gebruikte taken, ... ). Rapporten kunnen bekeken worden d.m.v. Microsoft Excel of een webbrowser. Er is ook een nieuwe Self-Service Dashboarding optie. Hier kunnen gebruikers hun key trends en indicatoren visualiseren. Tagetik kan nu ook op in-memory technologie draaien van Oracle, Microsoft SQL Server of SAP Hana.

In de voorbije 10 jaar heeft Tagetik meer en meer klanten kunnen overtuigen van zijn oplossing. Met meer dan 35 locaties en 750 tevreden CPM klanten wereldwijd, is het bedrijf intussen uitgegroeid tot één van de grotere Corporate Performance Management-aanbieders.

Dankzij zijn schaalbaarheid kan Tagetik geïmplementeerd worden in organisaties van alle groottes. In 2015 positioneerde Gartner Tagetik als visionair in hun "Magic Quadrant” voor Corporate Performance Management, al voor het zesde jaar op rij. Dit rapport evalueert software-aanbieders op hun volledigheid van visie en mogelijkheden tot realisatie van hun bedrijfsstrategie.

Volgende features zijn in zowel Tagetik 4 als Tagetik 5 ondermeer beschikbaar:

 • Uitgebreide drill-down en drill-through op rapporten
 • Alle procedures worden gemonitored vanuit de web "cockpit” applicatie
 • Volledig geïntegreerd met Microsoft ExcelCCH Tagetik
 • Volledige Extract Transform en Load-functionaliteit
 • Uitgebreide dimensies beschikbaar voor Business Intelligence Reporting
 • Naadloze Microsoft SQL Server integratie
 • Cloud-oplossing beschikbaar

element61 is een Platinum CCH Tagetik partner met alle relevante expertise en certificaties, aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.