SAP BusinessObjects 4.0 DashboardsSAP BusinessObjects 4.0 Dashboards toont data op een interactief en flitsend instrumentenpaneel, waarop wat-als analyses kunnen worden gemaakt. SAP BusinessObjects 4.0 is de doorontwikkelde versie van Xcelsius, oorspronkelijk gemaakt en op de markt gebracht door Infommersion in 2003. Het stelde eindgebruikers in staat om samenvattende data vanuit een spreadsheet te tonen op een visuele manier. Nadat BusinessObjects Infommersion had opgekocht, werd de applicatie opgenomen en verder geïntegreerd in de BusinessObjects product portfolio. De integratie van de software heeft geleid tot een versie waarbij de dashboards konden gedeeld worden met andere gebruikers en verspreid via het SAP BusinessObjects XI platform; de zogenaamde present of engage server versie.

Door middel van "Query as a web Service” (QaaWS), is het sinds BusinessObjects XI 3 mogelijk om dashboards te maken op data via het geïntegreerde platform. Dit betekent dat data afkomstig van SAP Netweaver BW direct kan worden getoond in Xcelsius dashboards of via een directe verbinding met de data die via het SAP BusinessObjects platform kan ontsloten worden. SAP BusinessObjects besteedt zeer veel aandacht aan deze tool, zodat het met zoveel mogelijk verschillende bronnen direct kan ageren. Met de volgende release van SAP BusinessObjects Dashboard zal er in de tool gebruik gemaakt worden van hetzelfde query paneel als in alle andere tools die geïntegreerd zijn in het SAP BusinessObjects 4 platform.

element61 heeft een uitgebreide kennis opgebouwd met het ontwerpen en bouwen van SAP BusinessObjects Dashboard omgevingen, met inbegrip van kennis over QaaWS (Query as a Web Service) op het SAP BusinessObjects BI platform.

Contacteer ons voor meer informatie over SAP BusinessObjects Dashboards.