IBM Corporate Performance Management

IBM Cognos Corporate Performance Management is de software categorie waaronder IBM vooral haar software portfolio, gericht op de Financiële afdeling, groepeert. Vanaf 2007 is IBM begonnen met het opbouwen van deze specifieke software portfolio : eerst met de overname van Cognos daarna door uitbreiding met de overname van andere softwarepakketten. Ook de voortdurende investeringen in de ontwikkeling van de verschillende modules en de integratie tussen hen zorgt voor een uitgebreid aanbod binnen deze categorie van producten. De oplossing bestaat uit verschillende modules.

  • IBM Cognos Planning werd gebruikt als oplossing gericht op het automatiseren van Planning, budgettering en forecasting processen. Deze oplossing wordt momenteel niet actief verder ontwikkeld door IBM, hoewel het nog steeds wordt gebruikt door veel klanten. Het wordt nog steeds ondersteund door IBM.
  • IBM Cognos TM1 is de opvolger van Cognos Planning. Het combineert de sterke workflow en data-entry functionaliteit van Cognos Planning met de geavanceerde modellerings- en berekeningsmotor van TM1.
  • IBM Cognos Controller is één van de toonaangevende consolidatie oplossingen op de markt. Gebouwd op de Frango acquisitie, door Cognos in 2004.
  • IBM Cognos FSR (Financial Statement Reporting) is het resultaat van de overname van Clarity in 2010. Zorgt voor de laatste stap in de financiële rapportering en de verschillende management boeken.

IBM is door Gartner erkend als bedrijf die een volledige oplossing voor planning, budgettering, forecasting & consolidatie kan bieden. Ze heeft deze erkenning mede te danken aan de constante verbetering en integratie van alle verschillende componenten en de voortdurende uitbreiding van haar portefeuille met complementaire oplossingen. Hierdoor kan IBM de nodige oplossing bieden op alle bedrijfsniveau's waar men te maken heeft met deze specifieke vraagstelling rond EPM. Het is dan ook niet voor niets dat IBM tot de leiders behoort in de matrix over de Corporate Management Platforms of de Corporate Performance Management Platforms Magic Quadrant.

Als Business Analytics Premier Business Partner, onderhoudt element61 een directe relatie met IBM. De experten van element61 volgen op de voet de verschillende evoluties in het IBM aanbod en de technologische veranderingen om een ??compleet overzicht en inzicht te behouden in de oplossingen die IBM Corporate Performance Management te bieden heeft aan onze klanten. element61 heeft het hoogste niveau van certificering verkregen in de IBM Cognos technologie en kan fungeren als Support Providing Partner.

Contacteer ons voor meer informatie over de IBM Cognos CPM oplossingen of met uw specifieke vragen !