SAP BO Implementatie & Kennisoverdracht

Er bestaan verschillende scenario's waarbij element61 u kan helpen bij een SAP Business Objects BI implementatie. U bent bijvoorbeeld:

  • Een SAP organisatie "all the way”: u gebruikt SAP als ERP, SAP BW als uw data warehouse en nu wil u SAP Business Objects implementeren
  • Een "gemengde” organisatie: u gebruikt verschillende SAP ERP modules, maar daarnaast hebt u ook enkele oudere systemen als ERP, u hebt een data warehouse (mogelijk SAP BW, mogelijk gecombineerd met een ander type data warehouse) en u wil te weten komen wat SAP Business Objects voor u kan betekenen
  • Niet SAP Klant: waarom zou u zelfs maar een SAP Business Objects implementatie overwegen?

Wij kunnen u helpen bij het opzetten van verscheidene types van oplossingen. We hebben een bewezen staat van diensten waaronder:

  • Opzetten van een end-to-end Rapporterings-oplossing. End-to-end start met het vergaren van business behoeftes, gevolgd door project scoping en tenslotte implementatie. Wij hebben ervaring met tools zoals Web Intelligence en InfoView om de juiste informatie aan de juiste mensen op het juiste ogenblik te bezorgen. Eindgebruikers zijn niet alleen in staat om zelf te bouwen, ze krijgen ook tijdig een set van voorgedefinieerde rapporten ter beschikking aangepast aan hun behoeften, automatisch aangemaakt door middel van inplanningsfunctionaliteit.
  • Het visualiseren van de belangrijkste management informatie door middel van Dashboards. Dashboards zijn echt nuttig voor verschillende doeleinden. Ze kunnen een "poort” zijn naar relevante management informatie of gewoonweg de resultaten van een bepaalde analyse visualiseren. De technologie op dit gebied wordt de laatste jaren meer en meer volwassen. Dit geldt ook voor het SAP Business Objects aanbod. element61 heeft de meest recente versies van tools zoals Xcelsius en Dashboard builder gebruikt om deze functionaliteit beschikbaar te maken voor de eindgebruikers.
  • Het faciliteren van een Ad Hoc Query & Analyse oplossing. Rapportering & Dashboards zijn ideaal voor hun doel. Echter wat te doen wanneer een bepaald cijfer op een rapport de nodige aandacht vraagt? Of indien een verkeerslicht op je dashboard rood kleurt? Je wil in de mogelijkheid zijn om "in de data te graven”. Hier komt de ad hoc & analyse functionaliteit om het hoekje kijken. Bij element61 hebben we succesvol Business Analysten in de mogelijkheid gesteld om eindelijk helemaal tot op het bot te gaan (data op transactioneel niveau). Zowel met tools als BEx Analyzer als Voyager.
  • Het realiseren van Management door Uitzonderings-rapportering. U wil enkel rapporten krijgen wanneer de zaken niet goed gaan (wat hiervoor de grenzen dan ook mogen zijn?) element61 kan u helpen in hoe dit alles best opgezet wordt.

Voor het implementeren van om het even welke van bovenstaande oplossingen, raden wij een grondige studie aan van de SAP Business Objects BI product portfolio en z'n roadmap. Idealiter onmiddellijk daarna gevolgd door een practische validatie in de context van uw organisatie, in de stijl van een Proof of concept. Bij element61 hebben we uitgebreid onderzocht hoe zowel de roadmap & de tools en het vertalen ervan naar de specifieke noden van onze klanten, best kan gebeuren. Hierdoor kunnen wij u helpen om voor uw situatie de beste keuze te maken.

Eénmaal een oplossing in gebruik wordt genomen door de eindgebruikersgroep, houdt het natuurlijk niet op. element61 is trots om zijn gestructureerde manier naar voor te schuiven omtrent het omgaan met de noodzakelijke kennisoverdracht. Deze kennisoverdracht is niet gelimiteerd tot het documenteren van de oplossing zelf in verband met het opvolgen door uw support afdeling, er zal tevens voor gezorgd worden dat de eindgebruikers een duidelijke meerwaarde kunnen creëren (eindgebruikers-training, eLearnings, ...).

Contacteer ons voor meer informatie.