IBM Cognos BI Architectuur

IBM Cognos BI ArchitectuurEen Business Intelligence en Performance Management initiatief moet gezien worden als een lange termijn project en niet als een ad-hoc oplossing. Om tot een succesvol resultaat te komen is het noodzakelijk dat de doelstellingen initieel duidelijk bepaald worden.

Dus vooraleer te starten met een project is het fundamenteel om een roadmap te gaan definiëren. Dit zal u helpen als een stappenplan doorheen het ganse programma of project. Daarnaast is het belangrijk aandacht te besteden aan de opzet van de architectuur voor Business Intelligence & Performance Management. Waar komt data vandaan, waar wordt ze op welke manier gestockeerd en hoe en met welke tools wordt ze ter beschikking gesteld van de eindgebruiker ?

Deze investering, het nadenken over de architectuur en de roadmap, zal zichzelf terugbetalen gedurende het ganse Business Intelligence en Performance Management traject dat op deze manier een stuk sneller, efficiënter en meer doordacht zal gebeuren.

De IBM Cognos Business Intelligence en Performance Management oplossing biedt een grote waaier aan mogelijkheden en tools om uw requirements te vervullen. element61, met z’n uitgebreide kennis van IBM Cognos, kan u helpen om een op maat gemaakte roadmap voor uw organisatie op te stellen om zo het meeste rendement uit uw investering te halen.

Daar een Business Intelligence en Performance Management project normaal gezien over verschillende jaren loopt is het van fundamenteel belang om een solide architectuur te bepalen die op een efficiënte manier de noden van vandaag kan invullen maar ook de noden van morgen. element61 kan u adviseren en assisteren in al de aspecten van het ontwerp en het opzetten van een robuuste architectuur die voor lange tijd zal meegaan.

De architectuur van een IBM Cognos Business Intelligence en Performance Management omgeving omvat typisch:

  • Hardware requirements en ondersteuning in hardware selectie
  • Server Architectuur
  • Definitie van de enterprise omgeving (Ontwikkeling, Acceptatie, Productie)
  • Multi tier omgeving best practices
  • IBM Cognos tool selectie
  • Integratie tussen IBM Cognos modules onderling
  • Design van de data-flows

De combinatie van een op maat gemaakte roadmap met een robuuste architectuur garandeert succes en verzekert de investering gemaakt door uw organisatie.

Voor meer informatie over IBM Cognos Architectuur en Roadmap Diensten kan u ons steeds contacteren.