Cognos Series 7 is een vroegere versie van de IBM Cognos BI suite. Het biedt data rapportering, queries en analyse mogelijkheden in een client/server of op een deels web-gebaseerde manier.

De hoofdcomponenten van de suite zijn :

  • Powerplay is een OLAP analyse applicatie die bestaat in een client en web versie. Ze geeft de gebruikers de mogelijkheid om in de gegevens van de kubus te navigeren en rapporten te ontwikkelen bovenop de Cognos OLAP kubussen, evenals deze aan te maken.
  • Impromptu is een client gebaseerde rapporteringstool. De rapporten ontwikkeld in Impromptu kunnen lokaal gebruikt worden of gepubliceerd worden op de Impromptu Web server om zo beschikbaar te worden gesteld via een browser.
  • DecisionStream zorgt voor data integratie mogelijkheden (ETL) om informatie te verzamelen van verschillende bron systemen en op te slaan in een centraal data warehouse.

    Daar er nog steeds een grote groep van klanten zijn die gebruik maken en tevreden zijn met Cognos Series 7 ondersteunt IBM nog altijd de laatste versie.

    element61 heeft een uitgebreide kennis op gebied van Cognos Series 7 en zijn componenten en is daardoor in staat om ondersteuning te bieden voor uw bestaande omgeving of om u te helpen migreren naar een nieuwe versie van de IBM Cognos BI suite.

    Voor meer informatie over Cognos Series 7 of migratie naar een nieuwe versie, aarzel niet ons te contacteren.