Dataiku

Dataiku is een Frans bedrijf, opgericht in 2013. Ze bieden een Data Science developmentplatform aan om ruwe data om te zetten in voorspellingen. Hun platform, Dataiku Data Science Studio (DSS) is een data science platform waarin teams efficient kunnen samenwerken om data te verkennen, prototypes te bouwen en eigen data producten te bouwen en uit te rollen. 

Hun all-in-one analytics en data scienceplatform omvat: 

  • Coding en/of visuele interface: men kan gebruik maken van notebooks of een aan te passen drag-and-drop visuele interface. Dit zorgt ervoor dat hun platform kan gebruikt worden van beginner tot expert. 
  • Data agnostische integratie: Meer dan 30 data connecties kunnen gemaakt worden met verschillende databronnen. 
  • Voorbereiding, Samenvoeging en Visualisering: Meer dan 80 ingebouwde functies die gebruikt kunnen worden voor analyze, voorbereiding, uitbreiding, samenvoegen en opkuisen van data (simpele filters tot specifieke Python code)
  • Machine Learning: gebruik maken van Machine Learning technologieën om modellen te bouwen en te optimaliseren (Python als R). 
  • Eenvoudige uitrol in productie: de mogelijkheid om de volledige workflow te verpakken tot een eenvoudige uitrolbare en reproduceerbare package. 
  • Monitoring en versiecontrole: versiecontrole maakt het mogelijk om eenvoudig een vorige versie terug te zetten indien er iets fout liep 

Dataiku

element61 is een partner van Dataiku waarbij we organisaties helpen om Dataiku Data Science Studio te implementeren en te gebruiken. Door Dataiku DSS te gebruiken, kunnen teams van start gaan met advanced analytics, ongeacht hun expertiseniveau. Het platform is aldus een katalysator voor innovatie. 

Contacteer ons om van start te gaan met Dataiku.