U bent hier

SAP BPC Business Planning & Consolidation

In juni 2007, heeft SAP AG. OutlookSoft verworven als deel van zijn strategie om een "state of the art” Corporate Performance Management oplossing samen te stellen. OutlookSoft is nadien hernoemd naar SAP BPC (SAP Business Planning en Consolidatie).

Om consistent de performantie van de organisatie te monitoren, hebben managers nood aan accurate, tijdige financiële en operationele data – opdat zij effectief kunnen plannen, budgeteren, forecasten, analyseren en rapporteren. Zij hebben ook de mogelijkheid nodig om foutloos corporate en departementele planning te integreren, intelligent gemodelleerde kosten-scenarios te bouwen en gedetailleerde analyses te kunnen uitvoeren. Dit alles gebaseerd en geïntegreerd op de strategische plannen en uitgangspunten. SAP Business Planning and Consolidation is alles wat u nodig heeft om uw bottom-up en top-down financiële en operationele planning processen te stroomlijnen. Het is tevens ook een oplossing voor consolidatie en rapportering, beschikbaar via een gebruiksvriendelijke interface, nauw geïntegreerd met de MS Office suite.

element61 is één van de weinige Belgische consulting bedrijven die ervaring heeft met de meest recente versie van SAP Business Planning & Consolidatie en die ervaring heeft met technische installaties, upgrades, tuning en migraties van oudere versies en inproductienames.

De meest recente release van SAP BPC is SAP BPC 7. Vanaf release 7, levert SAP 2 opties voor wat betreft het onderliggende technologie platform :

  • Het eerste is het originele product wat SAP BPC 7 MS is, hetgeen Microsoft gebaseerd is
  • Het tweede is SAP BPC 7 voor Netweaver en is een volledig nieuw ontwikkeld product, voor wat betreft backend, hetwelke geïntegreerd is met SAP Business Warehouse

Niet alleen heeft element61 ervaring met de meest recente versie, wij bieden ook een unieke kennis van de verschillende product upgrades aan die de laatste 6 jaren hebben plaatsgevonden (van release 3 EAP (Enterprise Analytical Portal), over release 4, Everest genoemd, over releases 5 & 7 waar het product hernoemd werd naar Outlooksoft en finaal SAP BPC (Business Planning en Consolidatie)). Geen enkel ander consulting bedrijf in België beschikt over deze combinatie aan ervaring.

element61 is dus uniek in wat betreft zijn kennis van zowel de MS (gecombineerd met Microsoft SQL server skills) als de Netweaver-versie SAP BPC, gecombineerd met Business Warehouse, SAP Business Objects Business Intelligence en de voormalige SRC software Business Objects Planning skills.

Al de bovenstaande ervaring is gebundeld in het SAP BPC Competence Center.

Voor meer informatie over SAP BPC Business Planning & Consolidatie, gelieve ons te contacteren.