Met SAP Crystal Reports kan u rapporten creëren die er telkens identiek moeten uitzien op bijna elke bron, voor een zeer groot aantal gebruikers. Crystal Reports is een applicatie om op een eenvoudige manier rapporten te creëren met een visuele interface naar je bron data en de connectie. In het verleden was Crystal Reports vaak ingebakken in verschillende zakelijke software pakketten, zoals SAP, MS Visual Studio, JD Edwards en vele anderen.

Seagate Technology ontwikkelde de tool Crystal Reports bijna 20 jaar geleden, waardoor de tool een duidelijke positie in de markt heeft weten te veroveren. Ondertussen is de ontwikkeling voor deze tool niet blijven stilstaan en werd het verrijkt met allerhande nieuwe functionaliteiten (waaronder het bouwen van rapporten op basis van SAP BusinessObjects universes, toevoeging van landkaarten om gegevens op te tonen, uitgebreide mogelijkheden voor variabelen en formules, en veel meer). Met de toevoeging van al deze functionaliteiten werd echter nooit geraakt aan de basis van de tool: het mogelijk maken van zogenaamde ‘pixel perfecte' rapporten of rapporten die er telkens hetzelfde uitzien. In 2003 werd Crystal Decision, de nieuwe naam voor Seagate Technology, opgekocht door BusinessObjects die het integreerden in hun toenmalig business intelligence platform. Vanaf 2005 maakte Crystal Reports deel uit van BusinessObjects' XI platform. Met de overname van BusinessObjects door SAP in 2007 werd de applicatie verder ontwikkeld en geïntegreerd in allerhande pakketten van SAP om te worden wat het vandaag is: SAP Crystal Reports.

Met SAP Crystal Reports kan iedereen rapporten maken op bijna alle mogelijke databronnen om dan te verspreiden naar een grote groep gebruikers. SAP Crystal Reports kan data groeperen, tonen in grafieken en biedt zelfs de mogelijkheid om eigen berekeningen te gaan toevoegen in de rapporten op basis van allerhande formules. Zo wordt het mogelijk om je eigen op maat gemaakte rapporten te creëren, zowel in een vrijstaande omgeving, als in een geïntegreerd platform met de server versie.

De desktop-versie van SAP Crystal Reports biedt je de mogelijkheid om rapporten te voorzien van nieuwe data en deze te bekijken met de SAP Crystal Reports viewer. De geïntegreerde server versie gaat hieraan de nodige beveiliging toevoegen, om ervoor te zorgen dat data enkel kan geconsulteerd worden door mensen die hiervoor geautoriseerd zijn. Daarenboven kunnen rapporten ook gepland worden; rapporten worden verspreid met de laatste gegevens op vaste tijdstippen, zodat iedereen steeds over de meest recente data beschikt zonder bijkomende manuele interventies.

Met het pakket SAP Crystal Reports wordt er door SAP een oplossing aangereikt om een grote groep van mensen te voorzien van gegevens op een gestructureerde manier. Omdat SAP Crystal Reports gekend is als de tool die de opmaak van de rapporten er steeds identiek laat uitzien, wordt de applicatie vaak gebruikt om rapporten vanuit je zakelijke software pakketten te creëren, zoals facturen, order bevestigingen, … . De bijkomende mogelijkheden voor analyse, bv. om detaillijnen te gaan tonen of verbergen, maakt van SAP Crystal Reports een ideale tool voor operationele rapportering waar maar beperkte analyse van de gegevens noodzakelijk is.

element61 en haar consultants hebben heel wat ervaring met het gebruik van SAP Crystal Reports. Wij kunnen u dan ook bijstaan in de opzet, het onderhoud of de migratie van uw rapporteringsomgeving.

Contacteer ons om meer informatie te krijgen hoe SAP Crystal Reports u kan helpen binnen uw bedrijf.