IBM Netezza - IBM PureData System for Analytics

Tegenwoordig groeit de data in organisaties exponentieel en in een ongezien tempo. Bedrijven verzamelen honderden gigabytes of zelfs terabytes en petabytes van gedetailleerde en historische gegevens. Snelle en uitgebreide analyse van deze gegevens kan vitale informatie opleveren. Maar de data volumes zijn zo groot dat het een uitdaging wordt voor traditionele data warehouse systemen. Deze systemen zijn gebaseerd op een architectuur die niet ontworpen is om aan de hedendaagse eisen te voldoen voor de verwerking van enorme hoeveelheden gegevens.

Als gevolg hiervan wordt er veel tijd en middelen besteed aan performance tuning. Een data warehouse appliance kan een oplossing bieden voor de beperkingen van de traditionele datawarehouse architectuur.IBM Netezza - IBM PureData System for Analytics

In September 2010 kocht IBM Netezza om zijn Business Analytics aanbod uit te breiden met een high-performance data warehouse Appliance. Recent werd de offering omgedoopt tot IBM PureData System for Analytics.

IBM Netezza is een op standaarden gebaseerde data warehouse appliance die architecturaal een database, server-, opslag- en geavanceerde analytische mogelijkheden integreert in een enkel, eenvoudig te beheren systeem. Het IBM Netezza systeem is ontworpen voor een snelle en diepe analyse van gegevens, waarvan de volumes kunnen oplopen tot in de petabytes.

Door het leveren van 10 tot 100 keer de query snelheid ten opzichte van traditionele data warehouse systemen, kan IBM Netezza het mogelijk maken voor bedrijven om een gedetailleerde en historische analyse te doen die voorheen onmogelijk of onpraktisch geweest zou zijn. De uitzonderlijke prestaties van het IBM Netezza-systeem komen voort uit haar unieke Asymmetric Massively Parallel Processing (AMPP™) architectuur die multi-core CPU's en disk storage combineert met IBM’s gepatenteerde manier van filteren door het gebruik van Field Programmable Gate Arrays (FPGA's). Deze combinatie zorgt voor razendsnelle prestaties. Het systeem levert deze uitzonderlijke resultaten out-of-the-box, zonder de nood om indexen aan te maken of performance tuning.

 

IBM Netezza - IBM PureData System for AnalyticsZelfs tijdrovende taken zoals de installatie, het omgaan met upgrades, en het waarborgen van een hoge beschikbaarheid worden sterk vereenvoudigd, waardoor er zowel kostbare tijd als middelen bespaard worden. Het Netezza-platform kan u en uw bedrijf helpen om snel belangrijke beslissingen te nemen terwijl u de uitstekende respons-tijden als vanzelfsprekend mag beschouwen. Het zijn niet zozeer de data warehouse appliances, maar eerder de output van deze appliances, zoals de business analyse en hun inzichten, ideeën en ontdekkingen, die de werkelijke mogelijkheden van IBM Netezza onderstrepen.

 

element61 kan u in detail helpen begrijpen wat de mogelijkheden van IBM Netezza kunnen betekenen voor uw bedrijf. Wij kunnen uw data warehouse op een zodanige manier ontwerpen dat het optimaal gebruik maakt van het volledige potentieel van de data warehouse appliance, evenals u helpen om methdologisch te migreren vanuit uw bestaande omgevingen.

 

Contacteer ons voor meer informatie over IBM Netezza en onze dienstverlening en skills hieromtrent.