Power BI Proof-Of-Concept

Inhoud & doelstelling

Power BI Proof-Of-Concept

De klant kiest voor Microsoft Power BI als een Business Analytics-oplossing voor Data DiscoverySelf service BI & Dashboarding om inzichten in de hele organisatie te leveren. element61 werkt samen met haar klanten op één of meer van de volgende domeinen: rapportageanalyseKPI’s en scorecardsdashboarding en storytelling – om een test en evaluatie van Power BI-oplossing mogelijk te maken.

In tegenstelling tot een softwaredemonstratie dat een generieke dataset gebruikt, zal de proof-of-concept één of meerdere gegevensbronnen van de klant gebruiken. De business context is herkenbaar en relevant. De proof-of-concept kan meerdere doelen benaderen:

  • Het bewustmaken van de nood aan een business analytics initiatief en het investeren in deze tool;
  • Om de oplossing in de organisatie te introduceren, zichtbaarheid te creëren en buy-ins te genereren vanuit de user community;
  • Om een match vast te stellen tussen technische en functionele vereisten;
  • Om een goed geïnformeerde beslissing te vergemakkelijken om door te gaan met het gebruik van de technologie of niet;

Scope & inhoud

Net zoals bij iedere project moet de scope van de proof-of-concept worden bepaald en gedocumenteerd. Dit omvat de definitie van:

  • Business areas of processen voor rapportageanalyse en datavisualisatie;
  • De maatregelen en essentiële KPI’s die de klant wil zien;
  • Dimensies die betekenisvol zijn aan de maatregelen en KPI’s;
  • Tabellen en visualisatietypes;
  • De business-user gemeenschap en informatieontvangers waarvoor de inzichten bedoeld zijn.

De standaard manier van werken van element 61 is er één van Coaching en Co-ontwikkeling. Dit houdt in dat we gegevens extraherenoverbrengen en laden. Nadien bouwen we samen met onze klant een gegevensmodel en een reeks van zinvolle visualisaties. We focussen ons op kennisoverdracht. Dit omvat het demonstreren en gebruiken van Power BI-features & mogelijkheden en toepassing van best practices voor visualisatie.

Proof-of-concept deliverable

De proof-of-concept resultaten zijn een werkend Microsoft Power BI-rapport of dashboard-prototype. Dit product wordt door element61 gepresenteerd aan de bedrijfssponsor van de opdracht en het uitvoerend management van de klant. De sessies moedigt Q&A en feedback van de klant aan. De presentatie omvat: aanbevelingen voor de volgende stappen, een routekaart naar productie en inclusief een schatting van kosten en tijdsoverzicht.

Proof-of-concept duratie & tarief

De duur van het POC van Power BI is doorgaans 3 tot 4 dagen, bepaald in functie van de scope, zoals overeengekomen met de klant voorafgaand aan de start van de opdracht. Deze opdracht wordt uitgevoerd op basis van een vaste prijs, met een dagtarief van 1.050 euro/dag. In het geval dat de opdracht eerder wordt voltooid, wordt de klant alleen het effectieve aantal dagen dat is uitgevoerd aangerekend.

De opdracht wordt uitgevoerd door een Senior of Principal Business Analytics Architect van element61. Al onze consultantsprofielen zijn te vinden in het teamgedeelte van de bedrijfswebsite: https://www.element61.be/en/team