Big Data Architectuur

 

element61 kan uw Big Data Platform ontwerpen

Digitalisering, Internet of Things en een boost van connectiviteit, zorgen ervoor dat organisaties nieuwe uitdagingen aangaan: de stijging in het genereren van gegevens of de uitdaging om op intelligente wijze gegevens te verzamelen en te gebruiken. Wij van element61 kunnen u helpen bij het opzetten van uw Big Data Architecture. Inclusief een realtime set-up, Data Lake, uw eerste voorspellende pipeline, etc.

 

Big Data Architectuur

 

 

Waarom een Big Data Platform?

De wereld is aan het veranderen, gedreven door digitalisatie en connectiviteit (IoT en binnenkort 5G). Deze veranderingen vertalen zich in nieuwe opportuniteiten. Maar daarnaast creëren ze eveneens uitdagingen op IT vlak.

  1. Hoe real-time verslaggeving opstellen?
  2. Hoe bewaren en omgaan met ongestructureerde data? 
  3. Hoe wordt Machine Learning AI in Production uitgevoerd?

Hier bij element61 zijn we ervan overtuigd dat ondernemingen moeten evolueren van een traditioneel BI structuur naar een Modern Data Platform met capaciteiten in AI, real-time en Big Data.

 

Big Data Architectuur
Figure: Functional Architecture of a Modern data Platform

 

Lees meer over:

De Technology stack die wij kennen

element61 is leverancier-onafhankelijk/ is niet afhankelijk van een bepaalde leverancier en heeft de nodige know-how in alle Technology stacks zoals onder andere Microsoft Azure, SAP Cloud, IBM Cloud en Google Cloud Platform. We helpen onze klanten ten alle tijden de Clouds te vergelijken en de pro’s en contra’s van elke leverancier op te lijsten. Wij zijn ervan overtuigd dat het beste platform voor u overeenstemt met uw noden en use-cases.

Lees meer over hoe wij de vendor selectie benaderen voor uw (Big) data Platform.

Wat is Big Data?

De term ‘Big Data’ vertaald zich in de uitdaging (opportuniteit?) om nieuwe soorten gegevens te verzamelen, organiseren en analyseren: b.v.,

  • een groter gegevensbestand (volume)
  • een meer gevarieerd gegevensbestand zoals bijvoorbeeld met afbeeldingen of spraak (variatie)
  • vaak gecombineerd met een snellere gegevensvereiste (snelheid) en
  • een hogere belangrijkheid en nauwkeurigheid (correctheid).

Deze vier termen verklaren samen de term Big Data.

Hoe kan element61 helpen?

Met onze ervaring kunnen wij u helpen om uw Big Data Platform te ontwikkelen, inclusief de keuze van leveranciers en/of technologische componenten. We helpen u om de nodige pro’s en contra’s op te lijsten van de technologieën, de best-practices integreren en het creëren van een consistentie met uw BI-stack. element61 is gefocust op PaaS & SaaS oplossingen voor alle leidende leveranciers.

Contacteer ons wanneer u onze helpende hand kan gebruiken omtrent onze Big Data Architecture.