IBM InfoSphere Metadata Workbench

IBM InfoSphere Metadata Workbench biedt een unieke view op de data en de metadata door de integratie met brondata analyse, ETL (Extract, Transformatie, Laden) processen, data kwaliteitsregels, business terminologie, data modellen en BI rapport informatie.

Door gebruik te maken van data lineage vermindert IBM InfoSphere Metadata Workbench de efforts en kosten van impact analyse. Tevens wordt compliance rapportering vergemakkelijkt door een beter begrip te hebben van waar en hoe alle data / informatie verzameld wordt.

Door gebruik te maken van de informatie die opgeslagen zit in de metadata repository biedt IBM InfoSphere Metadata Workbench de volgende mogelijkheden:

  • Cross-tool impact analysis om de impact van wijzigingen aan de data elementen te meten maar ook op de processen, applicaties en de rapporten die gebruik maken van deze elementen.
  • Cross-tool data lineage om de link tussen de data elementen te traceren en ook tussen de processen en de rapporten die hiervan gebruik maken in de data flow.
  • Metadata Stitching connecteert automatisch design en operationele metadata elementen samen.
  • Rapportering op de linken tussen business termen en technische informatie.

IBM InfoSphere Metadata Workbench biedt een configureerbare en beveiligde web-gebaseerde oplossing aan met sterke rapporterings-functionaliteiten om zo op een gemakkelijke manier metadata te visualiseren en te laten gebruiken door niet-IT gebruikers.

element61 kan u begeleiden in het opzetten van de IBM Information Server en de metadata server van IBM InfoSphere Metadata Workbench. De oplossingen zullen toelaten een nieuw en beter inzicht in uw data en de metadata te krijgen om zo de tijd te verminderen besteed aan het analyseren en doorvoeren van wijzigingen.

Voor meer informatie over IBM InfoSphere Metadata Workbench kan u ons steeds contacteren.