Opleiding : Data Visualization Best Practices

Data visualisatie is het communiceren van data door middel van een visueel medium, zoals een tabel of een grafiek.

Het doel van data visualisatie is om deze communicatie zo vlot en efficiënt mogelijk te maken, zodat er geen verwarring of foutieve interpretaties kunnen ontstaan omtrent de data. Jammer genoeg is dit niet altijd het geval en kunnen foutieve keuzes bij visualisatie leiden tot slecht leesbare grafieken of zelfs incorrecte conclusies. We herinneren ons allemaal die ene taart diagram (pie chart) met wel 42 slices.

In een Business Intelligence oplossing is data visualisatie de laatste stap: de data wordt gepresenteerd aan de eindgebruikers. Dit kan door middel van rapporten, dashboards, interactieve grafieken of draaitabellen.

Men kan zelfs argumenteren dat data visualisatie één van de belangrijkste fases is binnenin de data analyse: als gebruikers zich niet aangetrokken voelen door het eindproduct of als ze de data niet kunnen gebruiken om er inzichten uit te halen, dan kan het zijn dat ze op termijn de volledige BI oplossing niet meer gebruiken !

Bij element61 bieden we een 6-uur durende cursus aan die over de fundamenten gaat van data visualisatie. In deze cursus bespreken we de meest voorkomende grafiektypes en tabellen, alsook hoe je kunt kiezen tussen deze twee opties.

We kijken naar design best practices om het design zo efficiënt mogelijk te maken. De cursus dekt ook de principes van de visuele perceptie en hoe we deze kunnen gebruiken om betere visualisaties en dashboards te ontwerpen.

 

In het kort, deze cursus leert hoe je dit kunt vermijden: 

Opleiding : Data Visualization Best Practices

en hoe je beter volgende tabel kunt maken (met dezelfde data als hierboven) :

Opleiding : Data Visualization Best Practices

Of waarom volgende grafiek beter geschikt is dan een taart diagram (pie chart) :

Opleiding : Data Visualization Best Practices

Meer info ?

Voor meer informatie, contacteer Tom Graft op tom.graft@element61.be of +32 471 645 671.

Voor een compleet overzicht van alle opleidingen, bezoek onze academy pagina.