SAP BusinessObjects 6.5 is een versie van BusinessObjects gelanceerd in 2005. Het was de laatste versie die nog volledig was gebaseerd op BusinessObjects' eigen ontwerp van het server platform, dat geëvolueerd was vanuit de versie BusinessObjects 5.1.x.

In de versie 6.5 van BusinessObjects konden de eerste échte web-rapporten voor BusinessObjects worden gecreëerd, met opmaak. Onder de versie BusinessObjects Webi 2.0, dat werd geleverd bij het BusinessObjects 5.1.x platform, was enkel de publicatie van de ruwe data mogelijk, zonder formatering.

Doordat belangrijke kenmerken ontbraken in de BusinessObjects 6.5 web versie, bleef menig gebruiker trouw aan de ‘Full Client'-versie van BusinessObjects, die ook via het web-portaal kon worden geraadpleegd.

De belangrijkste producten onder het BusinessObjects 6.5 BI platform waren:

  • Web Intelligence: rapporten maken in een complete web gebaseerde oplossing. De belangrijkste ontbrekende eigenschap was de mogelijkheid om complexe rapporten te maken op basis van meerdere queries. Daarnaast waren de grafische mogelijkheden (bv. Grafieken) ook eerder beperkt in deze versie.
  • Full Client rapportering: de applicatie waarin de volledige rapporten konden worden aangemaakt. Alle eigenschappen van de vorige versie 5.1.x waren hierin verwerkt. Rapporten konden worden gemaakt met deze versie om dan te worden gepubliceerd en geraadpleegd in de web-omgeving. Daarnaast bestond ook de mogelijkheid om de rapporten enkel lokaal op te slaan.
  • BusinessObjects server: het hart van de BusinessObjects omgeving. Alle toegangen tot de rapporten konden op de server worden geconfigureerd voor web-toegang. Alle types van rapporten, web en desktop rapporten, konden worden geraadpleegd via de portaal site die draaide op de BusinessObjects Server.
  • BusinessObjects designer: de designer zorgde voor de creatie van je semantische laag; het zorgde voor een vertaling tussen de technische database en de meer zakelijk georiënteerde objecten voor de rapportering. Een semantische laag werd Universe genoemd binnen BusinessObjects.

Met een gemiddelde ervaring van 10 jaar in BusinessObjects, kunnen element61 en haar consultants u nog altijd bijstaan in hoe een BusinessObjects 6.5 dient te worden georganiseerd of moet worden gereorganiseerd om zoveel als mogelijk uit de applicatie te halen. element61 kan u een op maat gemaakt migratie plan bezorgen, dat gebaseerd is op haar rijke ervaring en de heersende ‘best practices', om uw omgeving te upgraden naar de laatste versie van het BusinessObjects BI platform.

Gelieve ons te contacteren om meer te weten te komen over het SAP BusinessObjects BI platform.