Bedrijfsprofiel

Opgericht in 2007, is element61 het toonaangevende Business Analytics, Performance Management en Data Science consultancy bedrijf in België.

Vandaag vormen we het meest ervaren team in Analytics, Performance Management, BI & Data Warehousing in België. In 17 jaar tijd groeide het bedrijf uit tot meer dan 120 consultants met gemiddeld 10 jaar ervaring in Analytics, en in totaal meer dan 1.000+ manjaar ervaring als team. Wij werken voor meer dan 100 gerenommeerde klanten op jaarbasis en realiseren een omzet van meer dan 21 miljoen € in 2023.

Sinds 2016 is element61 deel van Moore Belgium.

What our consultants stand for...

Bij onze projecten ligt de focus op coaching, co-development en het overbrengen van onze ervaring en kennis naar de klant. Als bedrijf en als individu, investeren we in het nog beter worden doorheen geformaliseerde Personal Development Plannen en een bedrijfsbreed Content Development Plan. Hieruit ontstaan eigen werkmethodes en intellectuele eigendom samengebracht onder de noemer elementary.

De investering in Onderzoek & Ontwikkeling en training vertegenwoordigt meer dan 15% van de omzet. Kennis van verschillende technologische platformen, een holistische en geintegreerde visie op Corporate Performance Management & Business Intelligence en voor alles … ervaren consultants zijn de USP van onze onderneming en de basis van ons succes.

"Business Analytics is de samensmelting van Business Intelligence enerzijds en Corporate Performance Management anderzijds in één enkele architectuur.

Al te vaak worden dergelijke initiatieven aangepakt op een gedesintegreerde en departementale

Stijn Vermeulen

manier, wat onvermijdelijk opnieuw leidt tot inconsistente processen, data stromen en eilanden van informatie. Wij helpen daarom bij het definiëren van het raamwerk dat al deze verschillende bedrijfswijde projecten prioritiseert en aligneert teneinde de belofte van het beter besturen van de performantie van uw organisatie waar te maken."

- Stijn Vermeulen, Managing Director

 

element61 is een partnership van ervaren Business Analytics professionals. We vormen een Center of Excellence dat zowel de capaciteit als de kwaliteit heeft die grote organisaties nodig hebben om op succesvolle wijze Business Analytics te implementeren. element61 gaat een duurzame relatie met haar klanten en consultants aan om Performance Management strategieën en hun individuele mijlpalen te definiëren en uit te voeren.

Onze diensten gaan van vendor-onafhankelijk strategisch advies tot en met het leveren en implementeren van sleutel-op-de-deur oplossingen. Onze projecten leveren tastbare zakelijke voordelen en laten bedrijven toe om een beter begrip te krijgen van hun historische en huidige performantie, evenals het sturen van hun toekomstige performantie.

BusinessAnalyticsInterimManagement


Onze mensen zijn ons meest waardevolle activa. element61 investeert daarom continu in onderzoek, innovatie en training van onze reeds ervaren consultants. Door onze opdrachten, onze methodologie en onze uniek model van kennis delen wordt al onze expertise beschikbaar gemaakt aan onze klanten.

Team element61

element61 heeft een specifieke focus op en ervaring in het werken met senior executives van de Top 100 bedrijven van de Belgische economie en de Europese en internationale hoofdkantoren gebaseerd in België.