SAP Business Warehouse

SAP Business Warehouse (SAP BW) – ook gekend als SAP Netweaver Business Intelligence (SAP BI) – is de naam van de Business Intelligence, analytische, rapportering en Data Warehousing (DW) oplossing van SAP AG. Initieel noemde dit SAP BIW (Business Information Warehouse).

SAP BW bestaat onder andere uit componenten voor integratie, transformatie, consolidatie, opschoning, en stockage van data (Data Warehousing Workbench), extensieve data modellering mogelijkheden, een ingebedde analytische motor, een suite van rijke front-end analytische tools zoals Business Explorer (BEx), operationele tools gebruikt bij het importeren van de meest recente transactionele data in het systeem en het beheren van de data warehouse processen, een Metadata Repository, Business Planning en Simulatie (SAP BPS), en speciale analyse processen zoals data mining.

SAP deelt zijn grondige kennis van de meest gevarieerde business takken en industrie applicaties met zijn gebruikers. Deze kennis, dewelke gebruikers helpt bij het maken van hun beslissingen, is beschikbaar als BI Content (gratis meegeleverd bij een SAP BW installatie). De hoge mate van integratie van SAP applicaties met SAP NetWeaver BI laat u toe om voorgeconfigureerde, rol-gebaseerde informatie modellen via BI Content voor analyse, rapportering en planning te gebruiken. BI Content voorziet de meest relevante BI objecten voor geselecteerde rollen binnen een bedrijf, van extractie tot analyse, in een begrijpbaar, consistent model. BI Content laat u aldus toe om SAP NetWeaver BI efficiënt en kost-effectief te introduceren in uw bedrijf. Het wordt door SAP voorzien en kan ofwel direct gebruikt worden of als template aangepast worden aan de noden van de klant.

Meer recent is SAP HANA toegevoegd aan het typisch EDW (Enterprise Data Warehouse) -platform. SAP HANA is een in-memory data platform, dat zowel on-premise als in de cloud kan worden opgezet. Het nieuwe platform is uitermate geschikt voor snelle real-time analytics en performante real-time applicaties.

Enterprise Data Warehouses (EDW) hebben traditioneel 3 doelstellingen:

  • samenbrengen van data uit verschillende bronsystemen in homogene informatie-objecten, die management-analyse en rapportering mogelijk maken op basis van gemeenschappelijke definities en master data
  • er voor zorgen dat de analytisch processen de operationele ERP-performantie niet verstoren
  • zorgen voor acceptable respons-tijden (typisch door pre-aggregatie)

In de gevallen waar een klant nood heeft aan deze Enterprise Data Warehouse processen is de standaard SAP oplossing steeds meer SAP BW on HANA aan het worden, uitgebreid met de native SAP HANA Data Warehousing functionaliteiten.

We hebben ervaring in de volgende innovatieve SAP EDW gerelateerde diensten:

  • SAP BW op HANA,
  • OO ABAP
  • SAP HANA, SQLScript, HANA Live
  • Side-Car implementation on HANA
  • HANA implementatie en consulting
  • HANA testing en data migratie
  • Planning en Roadmap voor introductie van SAP HANA based technologiëen

element61 heeft meer dan 50 manjaren aan ervaring met SAP Business Warehouse - SAP Netweaver Business Intellligence, met een specifieke focus op de migratie van versie 3.5 naar 7.X, design & performantie tuning, data governance processen rond SAP BW, introductie van SAP HANA, gemengde omgevingen en verschillende versies en integratie met de Business Objects technologieën, inclusief de toekomstige presentatie-laag incl. DesignStudio en Lumira.

Contacteer ons voor meer informatie over SAP Business Warehouse en SAP HANA.