Microsoft SQL Server Integration Diensten

Met de introductie van SQL Server Integration Services in de SQL Server 2005 release, bezit Microsoft eindelijk een oplossing waarmee men ETL taken kan uitvoeren. De voorganger van SQL Server Integration Services, DTS (Data Transformation Services), had reeds de mogelijkheid om data te extraheren en laden van en naar verschillende omgevingen, maar er was nog een gebrek aan data-transformatie taken.

Met SQL Server Integration Services werd een volwaardige ETL tool toegevoegd aan de Microsoft portfolio. Nu is het mogelijk om packages aan te maken die bijvoorbeeld lookups uitvoeren en overweg kunnen met Slowly Changing Dimensions.

Vandaag wordt SQL Server Integration Services erkend als een enterprise-ready product :

  • Eenvoudig uit te rollen naar verschillende servers
  • Configuration files maken het mogelijk om één package te hergebruiken in verschillende scenario's en verschillende omgevingen
  • De package kan worden gecodeerd, waardoor gevoelige informatie kan worden beveiligd
  • Het gebruik van checkpoints maakt het package robuust en herstartbaar op het punt waar het zou misgaan
  • Standaard logging is beschikbaar out of the box

Omdat dit voor element61 een bewezen technologie is, hebben we hiervoor additionele ETL templates ontwikkeld bovenop SQL Server Integration Services. Deze elementary excel-erator templates maken het mogelijk om op een snelle en consistente manier packages te ontwikkelen bij al onze klanten. Op deze manier genieten al onze klanten van dezelfde best practice ETL implementatie en logging functionaliteiten, daar waar de standaard software soms nog niet in de mogelijkheid voorziet.

Contacteer ons voor meer informatie over SQL Server Integration Services.