Dirk Meert

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

Dirk Meert heeft de laatste 18 jaar een gedegen kennis opgebouwd in de Microsoft SQL Server technologie stack in al zijn aspecten, gaande van ontwikkeling en server-beheer tot performance tuning en rapport ontwikkeling.

In 1991 studeerde hij af aan de KU Leuven met een Master in de Wetenschappen. Na 2 kortere dienstverbanden begon hij in 1997 als ontwikkelaar bij Test Aankoop. Hij hielp mee aan de ontwikkeling van het CMS voor de eerste websites van de groep, waardoor redacteurs en analisten van het financiële tijdschrift recensies konden publiceren over -en de technische data van- uiteenlopende financiële producten. Bovendien konden ze het toegangsmodel van de website op basis van abonnementsmodellen aanpassen tot een fijnkorrelig niveau over instanties en eigenschappen.

In de loop van de volgende 20 jaar werd dit framework uitgebreid om ook gebruikt te worden door de andere consumentenproducten van Test Aankoop. Er volgde een aangepast CRM en verschillende andere bron-systemen, die worden gebruikt om data inhoud en product-keuzes voor de abonnee toe te laten. De tientallen projecten - waarbij hij data van derde partijen verzamelde en integreerde met eigen content - gaven hem een ​​solide basis in ETL- en Data Integratie-processen binnen het Microsoft SQL Server platform, inclusief Reporting Services.

Dirk installeerde en beheerde gedurende 10 jaar ook de database servers en coördineerde deze activiteiten later nog 5 jaar. In de laatste jaren maakte hij tevens deel uit van de stuurgroep die de taak had om het datawarehouse voor de Euroconsumers-groep te creëren. Focus lag op inzichten verwerven omtrent abonnee-trouw en abonnee-werving. Dirk was verantwoordelijk voor het uitleggen van de data in de bronsystemen en het coördineren van de technische implementatie, waardoor hij een gedegen fundamenteel inzicht kreeg in de concepten van datawarehouse-ontwerp en Analytics.

In 2018 nam Dirk een sabbatical om zijn vrouw te ondersteunen tijdens een 3-jarige diplomatieke missie in het buitenland, waarbij hij van continent, klimaat en de manier van leven veranderde, wat hen beiden een andere kijk op de wereld en zijn bevolking opleverde.

Dirk vervoegde element61 in Maart 2022 met een initiële focus op de TimeXtender technologie evenals Power BI. In juli 2022 behaalt Dirk het Microsoft certificaat 'Power BI Data Analyst Associate'.