Steven Van Damme

tot
tot nu
mandagen

Senior Analytics Architect

Steven Van Damme behaalde een Master in Handelswetenschappen aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB-EHSAL). Tijdens zijn studies is hij voor een Erasmus uitwisselingsproject van één jaar naar Finland afgereisd. Na zijn studies in Brussel heeft hij een Master in Finance behaald aan EADA in Spanje. 

In juli 2014 begon Steven als Business Analyst bij Magnetrol International, producent van apparatuur voor niveau- en debietmeting. Hij was verantwoordelijk voor het voorzien van inzichten aan het management via rapportering, analyse en financiële projecties (planning, budgettering en forecasting). Hij maakte gebruik van SQL en Excel om zijn data te verzamelen, te organiseren, te analyseren en om rapporten op te maken. Door uitgebreide zelfstudie in de Microsoft BI stack heeft hij een geautomatiseerde rapportering uitgewerkt, gebruikmakend van Microsoft Power BI en DAX, voor zowel sales als accounting met scorecards en dashboards.

In deze periode besliste Steven dat Business Analytics zijn professionele toekomst zou worden. Steven is vandaag reeds een Power BI expert, tot en met de laatste versie, en werkt intussen aan een verbreding van zijn kennis in de andere BI modules van SQL Server (SSIS, MDS, SSAS, SSRS).  Steven beheerst ondertussen ook de implementatie en klant specifieke aanpassingen van onze Business Intelligence “Out-of-the-Box” oplossing voor Microsoft Dynamics Navision / Business Central.  Daarnaast heeft Steven zich ook toegelegd op de snelle evolutie van de technologie richting "Cloud" omgevingen.  Hierbij lag de focus op de Microsoft Azure omgeving en kon Steven zich certifiëren als Azure Data Engineer Associate.

Zijn BI kennis samen met zijn finance achtergrond laten hem toe om het management te voorzien van informatie die zij nodig hebben om strategische, operationele en tactische beslissingen te nemen.