Brecht Vanhee

tot
tot nu
mandagen

Senior Analytics Architect

Brecht studeerde in 2014 af als Master in de Handelswetenschappen aan de Hogeschool Universiteit Brussel (HUB).

Als masterproef voltooide hij een internationaal onderzoeksprogramma bij Balta Industries. In zijn vrije tijd werd hij verkozen als Praesis van een lokale studentenvereniging.

Na zijn studies startte Brecht als Junior Consultant bij Deloitte Private. Hier bouwde Brecht zijn eerste consultancy ervaringen op, voornamelijk binnen de KMO markt. Het was hier dat hij in aanraking kwam met Business Intelligence. Hij gebruikte voornamelijk QlikView/Qlik Sense in combinatie met SQL Server.

Om zich verder te kunnen specialiseren in Analytics – ook in grotere projecten en klanten – besloot Brecht in 2017 om het Data & Analytics team van Delaware consulting te vervoegen. Deze stap heeft zijn kennis verbreed en versterkt voornamelijk door het gebruik van ‘on-premise’ SQL Server stack (SSMS, SSIS, SSAS, SSRS) maar na verloop van tijd ook de Modern Data Platform Tools (Azure SQL, Azure DevOps, Azure Data Factory,..), in combinatie met Tableau en Power BI als rapporteringsplatformen. Bekaert, Alpro, DPG Media, Vlaamse overheid en Unilin zijn enkele klanten waarop hij in deze periode gewerkt heeft.

Begin 2021 besloot Brecht om op permanente basis bij Unilin aan de slag te gaan. Naast verschillende Analytics projecten werkte Brecht vooral als projectmanager aan de interne Cloud Data Platform migratie. Hierbij wordt de volledige on-premise Data Warehouse omgeving (SAP BW/ SAP HANA) gemigreerd naar een nieuw Azure Data Platform. Tools die hierbij gebruikt worden waren SAP BW, Velocity (ingestion tool), Azure Data Lake, Databricks, DBT Azure Synapse Pipelines en Power BI.

Brecht vervoegde element61 in mei 2023.