Gary Goldman

tot
tot nu
mandagen

Senior Analytics Architect

Gary studeerde in 2013 af aan ESI Brussel met een Bachelor in Informatica en startte onmiddelijk te werken in het domein van Business Intelligence & Data Warehousing.

Zijn eerste ervaring met Business Intelligence was tijdens zijn stage bij SAS Belux, waar hij een PHP-gebaseerde managementtool creëerde gekoppeld aan SAS Visual Analytics. Dankzij deze eerste BI ervaring begon hij daarna als SAS consultant voor Business & Decision bij een toonaangevende bank.

In 2014 is Gary overgestapt op de Microsoft Business Analytics technologie, waaraan hij intussen zijn professioneel hart is verloren. In de loop der jaren heeft Gary gewerkt aan projecten voor klanten zoals Test-Aankoop, Proximus en AG Insurance. Hij deed een uitgebreide kennis van SQL Server en alle relevante modules van de Microsoft BI Suite (SSIS, SSAS, SSRS, MDS & Power BI).

Gary, die op projecten heeft gewerkt in grote omgevingen, met veel gegevens en veel gebruikers, begrijpt de beperkingen die er soms zijn in een technologie en probeert altijd de beste oplossing te vinden voor de gegeven context, waarbij hij rekening houdt met de resulterende performantie van de systemen en de geldende beste praktijken. Hij begrijpt ook de kracht van Data en werkt nauw samen met belanghebbenden om efficiënte en impactvolle dashboards te creëren met tools zoals Power BI. Dit helpt alle betrokkenen om hun bedrijf op een gebruiksvriendelijke manier te visualiseren en helpt hen om de beste beslissingen te nemen.

Gary is niet bang voor uitdagingen en neemt soms ook andere verantwoordelijkheden op zich zoals Scrum Master - waarvoor hij gecertificeerd is -, technisch Analist en Architect.

Gary is open-minded en leergierig en volgt vanzelfsprekend ook de snelle evolutie van cloud computing technologieën, waaronder Microsoft Azure.