Timothy Van Brusselen

tot
tot nu
mandagen

Director Analytics

Timothy Van Brusselen is afgestudeerd als bachelor Toegepaste Informatica -specialisatie Management Informatie Systemen- aan de KHLeuven in 2007, en is sindsdien actief in Business Intelligence & Data Warehousing.

Timothy begon zijn carrière bij Datamotive en heeft tijdens zijn loopbaan ervaring opgedaan in Business Intelligence & Data Warehousing als Reporting en Dashboard developer met gebruik van de SAP Business Objects XI suite, data integratie en ETL ontwikkeling door gebruik van IBM Datastage en als technisch analist. Tijdens zijn loopbaan bij Athlon Car Lease was hij betrokken bij de start van de overstap van het locale data warehouse naar een internationaal data warehouse.

Sinds 2013 heeft Timothy zich exclusief toegelegd op Microsoft SQL Server 2012/2014/2016 & Microsoft BI (SQL Server Integration Services, Master Data Services, Analysis Services, Reporting Services) en PowerBI. Tevens is Timothy een gecertifieerde expert in de mogelijkheden om Microsoft Azure Cloud te gebruiken als deel van de Data Warehousing & Business Intelligence architectuur en heeft hij grondige ervaring in BI oplossingen bovenop Microsoft Navision.

Tijdens zijn carrière is Timothy verantwoordelijk geweest voor het verzamelen van gebruikersvereisten, bron analyse, dimensionele modellering, database ontwerp, ETL ontwikkeling, rapport & dashboard ontwikkeling. Hij staat er op kwalitatief hoogwaardige oplossingen af te leveren binnen de afgesproken tijdsspanne.

In zijn vrije tijd speelt hij voetbal, zowel veld- als zaalvoetbal, en in het tussenseizoen doet hij aan wielrennen.