Peter Jensen

tot
tot nu
mandagen

Principal Analytics Architect

Peter Jensen is actief in Business Intelligence en Data Warehousing sinds 2008, met daaraan voorafgaand een 10-tal jaar ervaring in het gebruik van SQL Server als database-platform. Peter heeft zijn diploma Toegepaste Informatica behaald aan het Sint-Lodewijk instituut, nu Karel De Grote Hogeschool. 
 
Zijn carrière begon hij als Cobol en Progress developer bij Soft Cell om daarna via Gazet van Antwerpen en Gitek Software (nu Sogeti) als Senior Consultant te starten bij Deloitte Business & IT.  Bij Deloitte heeft Peter de focus gelegd op SQL Server ontwikkeling en was hij naast project- en accountmanager, ook functioneel expert voor het Human Resources-proces domein.  Als Senior Manager was hij verantwoordelijk voor de grotere projecten bij URS (Unie van Reddings- en Sleepdiensten) en Smit Salvage & Towage.
 
Na de  implementatie van SAP Business Objects bij URS en New Wave Logistics en van Microsoft SQL Server Reporting Services bij URS werd de interesse voor Business Intelligence aangewakkerd.  In 2009 koos Peter er voor om zich volledig te focussen op BI & data warehousing.  Sindsdien heeft hij een track-record van succesvolle BI-implementaties gebaseerd op TimeXtender (als ETL oplossing) en Targit (als BI front-end).

Peter heeft ervaring in de volledige Microsoft SQL Server BI suite met o.a. Integration Services, Analysis Services en Reporting Services, maar heeft ook enkele Tableau Desktop & Server implementaties begeleid. Hij heeft certificaten voor Prince 2, TimeXtender en Targit. Recent heeft Peter, door de evolutie van TimeXtender, ook Azure tools aan zijn skillset toegevoegd. Zijn kennis en ervaring laten Peter toe om zijn collega’s te coachen en zo het TimeXtender team uit te breiden.

Door de jarenlange ervaring in zowel technische als niet-technische functies is Peter een all-round IT-er die in staat is om zeer snel de business processen van de klant in kaart te brengen, deze in vraag te stellen en oplossingen voor te stellen en te implementeren.

In zijn vrije tijd is Peter een gepassioneerd tennisser, padeller en tafeltennisser.