Michiel Van Brusselen

tot
tot nu
mandagen

Senior Analytics Architect

Michiel van Brusselen is een ervaren professional met een sterke achtergrond in data engineering, Databricks en product ownership, met een focus op procesautomatisering. Hij behaalde in 2017 een Master of Civil Engineering Technology - specialisatie construction - aan de Universiteit Antwerpen.

In zijn laatste masterjaar werkte Michiel als bouwkundig ingenieur bij Planet Engineering in Brasschaat, waar hij zijn masterproef afwerkte over de automatisering van een slibwandberekening met behulp van Python en REST API-calls. Hij deed ook ervaring op in data-analyse en visualisatie via een project waarbij hij de energiebalans van een woning onderzocht en optimaliseerde in Power BI en het Azure data platform.

Na het afronden van zijn studie begon Michiel zijn carrière als Junior Data Scientist bij Cropland. In deze rol voerde hij verschillende taken uit met betrekking tot datamanagement, waaronder het onderhouden van datakwaliteit en het uitvoeren van ETL acties op databronnen. Ook ontwikkelde hij analyses in Python met behulp van Azure Databricks en Jupyter.

Gemotiveerd door zijn werk in data management en ETL, koos Michiel voor een carrière in Microsoft Analytics en kwam hij in 2020 in dienst bij element61. Tijdens zijn eerste maanden bij het bedrijf was hij betrokken bij de migratie van een on-premise data warehouse oplossing naar de Azure cloud, waar hij Azure Data Factory pipelines automatiseerde en gebruik maakte van CI/CD principes met ARM templates in Azure DevOps. Hij behaalde ook een certificering als Azure Data Engineer Associate.

Naast zijn technische vaardigheden heeft Michiel bewezen expertise als Product Owner, met een sterk vermogen om productvisie en -strategie te definiëren en cross-functionele teams te leiden naar het bereiken van gemeenschappelijke doelen. Hij heeft een track record van het leveren van producten van hoge kwaliteit op tijd en heeft marktonderzoek uitgevoerd en feedback van klanten geanalyseerd om de productontwikkeling te informeren. Met zijn sterke basis in data engineering, Databricks en product ownership, gekoppeld aan zijn focus op procesautomatisering, is Michiel een waardevolle aanwinst voor elk team dat gebruik wil maken van de kracht van Azure en efficiëntie wil stimuleren door middel van procesautomatisering.