Michiel Van Brusselen

Michiel Van Brusselen  - element61
Business Analytics experience
5 maanden
Business Analytics Architect

Michiel Van Brusselen behaalde een Master in de Industriële Wetenschappen -specialisatie bouwkunde- aan de Universiteit Antwerpen in 2017. Het laatste masterjaar heeft hij, werkend als stabiliteitsingenieur, voltooid bij Planet Engineering in Brasschaat. Zijn masterthesis behandelde de automatisatering van een slibwand-berekening, waarbij de brongegevens gemanipuleerd werden door gebruik te maken van Python en REST API calls. Voor een data analyse project, waarbij de energiebalans van een huis in kaart werd gebracht en ge-optimaliseerd, heeft hij data analyse en visualisatie ervaring opgedaan in PowerBI en het Azure data platform.

Na het afronden van de masterproef begon Michiel bij Cropland als Junior Data Scientist. Als consultant voerde hij uiteenlopende taken uit: analyseren van bezoekersaantallen, master data management processen opzetten, handhaven van data kwaliteit, tot en met ETL acties op databronnen. Verder heeft hij kennis opgedaan door het ontwikkelen van analyses in Python met behulp van Azure Databricks en Jupyter.

Zijn initiele Data Science projecten en zijn werk rond data management & ETL motiveerden hem om resoluut te kiezen voor een carriere in Microsoft Analytics. 

Michiel vervoegde element61 in 2020.