Kevin De Ruyck

tot
tot nu
mandagen

Principal Performance Management Architect

Kevin De Ruyck behaalde een Master in Toegepaste Economische Wetenschappen in 2009 aan de UGent. Zijn thesis schreef hij rond de materie van de Balanced Scorecard ("The use of the balanced scorecard: linking different enabling theories”).

Nadien werkte hij gedurende 4 jaar als Business Controller bij Randstad, met toenemende verantwoordelijkheden. Gebruik makende van OLAP-toepassingen, voerde hij variantie-analyses uit en rapporteerde hij naar de board. Hij werkte diepgaand aan berekeningen en analyses rond directe kostprijs, budget en forecast. Kevin gebruikte zijn passie voor Excel en VBA om de maandelijke afsluiting en de rapportering te standaardiseren en automatiseren. Hij ontdekte MS Access als een minder foutgevoelig alternatief voor Excel, en ontwierp hierin verschillende applicaties. Als Oracle Hyperion Essbase-administrator zette hij dimensiestructuren op en creëerde hij nieuwe kubussen. Hij kwam in contact met IBM Cognos TM1 als budgetterings-oplossing, maar ook met de combinatie Essbase en Dodeca voor de forecast. Hij werkte aan de ETL-processen van Hyperion evenals Tagetik en maakte in beide omgevingen nieuwe rapporten aan.

Gaandeweg ontwikkelde Kevin interesse om deze Business Analytics oplossingen zelf volledig te kunnen opzetten op project-basis. In 2014 begon hij te werken in een productie-omgeving met MS Dynamics AX. Hier was hij de link tussen Finance en IT. Hij implementeerde een cost center en profit center structuur. Ook stond hij in voor de opbouw van een Business Intelligence omgeving. Door zelfstudie in MS SQL Server, gebruikte hij SSIS, SSAS en Excel om een salesrapportering op te maken. Hier zag hij het belang in van een goed gestructureerd datawarehouse.

Sinds 2015 werkt Kevin bij element61, waar hij zich verder specialiseert in CPM oplossingen zoals SAP BPC en Tagetik, naast Business Intelligence met het Microsoft SQL Server platform.

Vandaag richt Kevin zich voornamelijk op de implementatie van CPM-projecten met CCH Tagetik. Hij is een echte expert binnen dit gebied geworden en behandelt domeinen zoals financiële consolidatie, budgettering en planning, naast specifieke onderwerpen zoals supply chain planning of CCH Tagetik Analytical Information Hub gedreven ontwikkelingen.

In zijn vrije tijd gaat Kevin kickboksen en met de hond wandelen.