Kris Bouckaert

tot
tot nu
mandagen

Principal Analytics Architect

Kris Bouckaert werkt in Business Analytics & Data Warehousing sinds 2000.

Met zijn 19 jaar ervaring in Business Intelligence & Performance Management, is Kris een Principal Business Intelligence Architect & Project Manager met een uitgebreide kennis van data integratie, data warehousing en een reeks van Business Intelligence front-end oplossingen. Kris heeft uitgebreide ervaring in BI project management en scorecard automatisering. Kris werkte als Senior & Principal Business Intelligence project manager en architect voor bedrijven als USG People, ING, Cisco, Gillette en BAT.

Kris behaalde certificaties in IBM Cognos Business Intelligence en Prince II.  Sinds enkele jaren heeft Kris ook zijn kennis en ervaring in ETL en rapportering verder uitgebreid (naast Informatica) naar TimeXtender en Microsoft (SSAS, Power BI).  Kris heeft dit reeds bij verschillende klanten en projecten succevol toegepast in coaching en co-development. In 2021 bewees hij zijn kennis en ervaring door zich te certificeren als TimeXtender Solutions Architect.

Kris Bouckaert behaalde een Master Diploma in Engineering, Electronics en een Postgraduaat Biomedisch Ingenieur aan de Universiteit van Leuven.

In zijn vrije tijd, naast een druk gezinsleven, fietst Kris. Hij houdt ook van reizen en speelt gitaar.