Frederic de Schutter

tot
tot nu
mandagen

Partner Analytics - Business Development

Frederic is sinds 1993 actief in de ICT consultancy en software sector waarbij hij voornamelijk verantwoordelijkheid heeft gedragen over de verkoop en implementatie van ERP en financiële rapporteringssoftware. Meer dan 24 jaar heeft Frederic specifiek gewerkt rond Performance Management, Financiele rapportering en consolidatie en Business Intelligence oplossingen.

De verantwoordelijkheden van Frederic waren toegespitst op verkoop, software selectie, behoeftenanalyses en implementatie van ERP software (CODA, Platinum, Batchmaster Flexi-Financials, Platinum, Dun & Bradstreet) en BI/CPM rapporteringssoftware (Cognos, Cartesis, Business Objects, SAP BPC/BFC) evenals pre-sales, business development, management van verkoop en consulting teams en het "marketen” van deze oplossingen bij software bedrijven zoals SAP en CODA en bij consultancy organisaties (FICS Group en CFObelux).

Hiernaast is hij ook verantwoordelijk geweest voor Sales en business development bij een organisatie specifiek gericht op het oplossen van complexe business problemen aan de hand van vooruitstrevende technologieën met een focus op "enterprise architectuur” (Inno.com). Tenslotte is Frederic ook gedurende 4 jaar actief geweest bij Gartner waarbij hij de verkoop van ICT research, benchmarking en consultancy diensten waarnam en ook zelf als consultant betrokken was bij de uitvoering van benchmarking en outsourcing projecten (TCO-analyses, operationele SAP kosten, Distributed computing, …).

Frederic behaalde een diploma als Handelsingenieur Financiewezen en een diploma als handels- en bedrijfseconomisch ingenieur Marketing en Computerwetenschappen aan de KU Leuven.

Bij element61 ligt de focus van Frederic op het begeleiden van onze klanten met betrekking tot EPM & ESG marktontwikkelingen. Hij helpt de klanten met het verbeteren van hun rapportering architectuur alsook om hun behoeften af te stemmen op de meest geschikte oplossingscomponenten van het element61 EPM & ESG solution portfolio.

In zijn vrije tijd speelt Frederic tennis en squash en "geniet” hij van het familieleven.