SQL Server Analysis Services

Analysis Services is de OLAP component van de SQL Server suite. Met SQL Server Analysis Services is het mogelijk om snel en eenvoudig informatie uit een data warehouse te analyseren vanuit alle business invalshoeken. De informatie uit een data warehouse opslaan in een OLAP architectuur zorgt voor een snellere en meer intuïtieve manier van toegang naar data. In Analysis Services draait, zoals in elke OLAP architectuur, alles rond een kubus.

Deze kubus bevat:

  • Meetwaarden in één of meerdere measure groups
  • Dimensies met gerelateerde informatie over de measures
  • Extra berekenende members en measures
  • Acties, vertalingen, perspectieven, ...

Vooraleer je deze kubussen kan gebruiken, dienen deze eerst te worden gemodelleerd. Deze modellering gebeurt in BIDS (Business Intelligence Development Studio). In eerste instantie wordt er een model gebouwd met tabellen en views uit een data warehouse. Hierna worden dimensies ontwikkeld met de nodige attributen en hiërarchieën. Als laatste wordt een kubus ontwikkeld met de nodige measures en wordt de security gedefinieerd.

Door de vele jaren ervaring die element61 kan voorleggen in het ontwikkelen van dergelijke kubussen, kunnen we ook additionele services bieden bij het opzetten van een Microsoft OLAP omgeving. Naast het ontwikkelen van kubussen volgens de beste praktijken, kan element61 ook dynamische beveiliging introduceren in de gehele BI omgeving. We kunnen er ook voor zorgen dat u het overzicht bewaart overheen alle measures als u ook gebruik gaat maken van berekeningen zoals YTD, MDT, Previous Year, PYTD, Previous month e.a.

Contacteer ons voor meer informatie over SQL Server Analysis Services.