Miriam Vencken

tot
tot nu
mandagen

Principal Performance Management Architect

Miriam heeft 20 jaar ervaring in Financiële Rapportering, Consolidatie en Performance Management.

Miriam heeft rollen en verantwoordelijkheden opgenomen op land-, regionaal- en globaal geconsolideerd niveau met een sterke focus op Performance Management, procesverbetering en implementatie en integratie van verschillende rapporteringstools. Ze heeft uitgebreide kennis opgebouwd in IFRS rapportering en compliance.

Miriam heeft een Master in Handelswetenschappen - optie Accountancy &Tax. Ze begon haar loopbaan in het domein van financiële rapportering bij verschillende internationale bedrijven waar ze een eerste ervaring had in corporate accounting en groepsrapportering. Van 2003 tot 2008 heeft ze gewerkt bij Johson Controls, Cabot and Fedex.

In 2008 gaat Miriam aan de slag bij CG Power systems (Pauwels Trafo Mechelen) als Consolidatie analist. Een van de belangrijkste verwezenlijkingen was de consolidatie en management rapportering in Excel integreren en overzetten naar SAP BPC.

In 2012 maakte ze de overstap naar het consolidatie team van Sibelco waar ze verantwoordelijk was voor het voorbereiden en opstellen van de maandelijkse geconsolideerde resultaten en IFRS jaarrekening. In deze rol nam ze ook het beheer van de consolidatie- en rapporteringstool Cognos Controller voor haar rekening, inclusief de technische opzet van Cognos.

Begin 2016 besliste Sibelco om CCH Tagetik te implementeren en kreeg Miriam de verantwoordelijkheid als project manager van design tot go live in 2017 voor de hele Sibelco groep. In de volgende jaren ondersteunde ze verdere ontwikkelingen in Tagetik zoals budgettering en forecast met daarnaast ook een belangrijke rol in het opzetten van Performance Rapportering in Microsoft Power BI. In deze functie trad ze op als finance business partner om samen met ICT en input van de belangrijkste stakeholders een uitgebreide set van rapporten en KPI’s op te zetten in Power BI op basis van geconsolideerde CCH Tagetik data, SAP data en andere data zoals FTE informatie, productie en sales data, Capex,…

Miriram vervoegde element61 in januari 2024.