Microsoft SQL Server 2017

Microsoft SQL Server 2017Organisaties hebben overal data in diverse formaten en locaties. Het is zeer ingewikkeld om als business user alles bij te houden. Zelfs voor organisaties diegeïnvesteerd hebben in information architecture en data warehouses, is het heel gecompliceerd voor business users om aan deze data te geraken en deze data te ontgrendelen voor een consistente besluitvorming.

In oktober 2017, bracht Microsoft de laatste SQL Server 2017 uit met veel nieuwe features en verbeteringen. Deze verbeteringen vormen een grote stap naar verschillende development languages, data types, cloud en besturingssystemen (om. door het brengen van de kracht van SQL Server naar Linux , naast Windows). 

Een korte overzicht van enkele nieuwe features :

Adaptive query Processing

Dankzij de upgrade van SQL Server 2017, zijn trage queries voorbij. Microsoft heeft ervoor gezorgd dat de lower-end versies nu ook beschikken over Adaptive Query Processing terwijl de Enterprise versie werd uitgebreid met Advanced Adaptive Query Processing. Hierdoor gebeurt de verwerking van queries vlugger dan in vorige versies.

Microsoft SQL Server 2017

 

Linux compatibiliteit

SQL server is nu beschikbaar op Linux en Docker. Dit betekent dat je SQL Server 2017 ook op een Mac kan installeren (door het gebruik van een Linux image). De release van SQL server 2017 voor Linux bevat niet de volledig set van features in tegenstelling tot de nieuwe features in de windows versie.

Graph data capabilities

Met SQL Server 2017 kan je Graph data onmiddelijk opslaan in SQL Server -in graph formaat- door gebruik te maken van nodes en edges, en dit is tevens toegankelijk geworden via de query syntax.

Resumable Index rebuild online

Deze feature maakt het voor je mogelijk om de index rebuilds te pauseren en te hervatten als deze in progress zijn. Dit betekent dat je niet meer helemaal opnieuw moet herbeginnen met het herbouwen van je index.

Microsoft SQL Server 2017